Hovädzie na hubách
Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept)
Autor receptu: angelino
Pre mna najlepsi recept na hovadzie maso, lebo som ho sam vymyslel :D , inspiroval som
sa vlastnymi chutovymi bunkami a niekolkymi
repceptami. Robievam to stale so susenymi modrakmi (ak ich nemam, tak suchohriby alebo
dubaky)
5 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Takze od 800 gramov masa az do jedneho kila, vsetko naklepat na rezne, osolit a okorenit z oboch stran, prichystat si cibulu, jedna az dve, podla velkosti, zaroven nachystat cesnak a polhodinu pred zacatim varenia namocit hriby do vody.
- Naschval som napisal, ze pol litra, lebo podla mna pri susenych hriboch sa da tazko hovorit o vahe. Mam pollitrovy pohar a ten davam plny, ale ak velmi nelubite hriby, tak mozte dat aj menej, ale pri tolkom mase to potom strati trosku chut.
- Masko zacneme opekat, len na minutu dve, kym sa zatiahne, potom vyberieme na vedlajsi tanier.
- Ked mame masko vybrate, prihodime tam cibulu, oprazime, nespomenul som, ze kto chce tak nech si k cibulke prihodi aj cervenu papriku, ale len maximalne na minutu, aby to nezhorklo, potom pridame cesnak, vsetko zamiesame.
- Potom pridame namocene hriby ale bez vody, ktora by uz mala byt cierna, ale vodu nevylievame, budeme ju neskor potrebovat :) hriby nechame tak 5 minut dusit. Bez vody.
- Potom tam vylejeme tu vodu, ktora zostala po hriboch v pohari (miske) a zatvorime panvicu a nechame dusit, 10 - 15 minut.
- Po 15 minutach pridame vsetko maso, zatvorime to, a nechame, kym to zacne vriet, stale bez bujona, len so stavou z hribov.
- Pokial davame az 3 bujony, tak zhruba liter az liter a pol vody (viem, ze to znie vela, ale to sa strati, ked to budete dusit okolo hodiny a pol).
- Zatvorime a cakame cakame a cakame.... V tomto pridame po tej hodine a pol ochutname maso aj omacku, ak treba, tak dame vegetu, ale velakrat davam vegetu az po smotane a len dochutit.
- Pridame smotanu, konecne to vyzera ako normalne jedlo :))
Pridame len jednu zatial a uvidime ako to vyzera, ja zvyknem jednu a pol...
Co som zabudol spomenut je to zahusntenie, tak chcete pri prvom jedeni to mat huste tak to zahustite, ale ak nie, tak nezahustujte, lebo vdaka tej smotane to zhustne v chladnicke na druhy den, vlastne najlepsie to je jest na druhy den, ale kto by uz len vydrzal :)
- Mnam mnam mnam.... uz len nalozit a najest sa do prasknutia :))
|