Hovädzie na hubách

Hovädzie na smotane s hríbami (fotorecept)

Autor receptu: angelino

Pre mna najlepsi recept na hovadzie maso, lebo som ho sam vymyslel :D , inspiroval som sa vlastnymi chutovymi bunkami a niekolkymi repceptami. Robievam to stale so susenymi modrakmi (ak ich nemam, tak suchohriby alebo dubaky)

5
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Takze od 800 gramov masa az do jedneho kila, vsetko naklepat na rezne, osolit a okorenit z oboch stran, prichystat si cibulu, jedna az dve, podla velkosti, zaroven nachystat cesnak a polhodinu pred zacatim varenia namocit hriby do vody.
  2. Naschval som napisal, ze pol litra, lebo podla mna pri susenych hriboch sa da tazko hovorit o vahe. Mam pollitrovy pohar a ten davam plny, ale ak velmi nelubite hriby, tak mozte dat aj menej, ale pri tolkom mase to potom strati trosku chut.
  3. Masko zacneme opekat, len na minutu dve, kym sa zatiahne, potom vyberieme na vedlajsi tanier.
  4. Ked mame masko vybrate, prihodime tam cibulu, oprazime, nespomenul som, ze kto chce tak nech si k cibulke prihodi aj cervenu papriku, ale len maximalne na minutu, aby to nezhorklo, potom pridame cesnak, vsetko zamiesame.
  5. Potom pridame namocene hriby ale bez vody, ktora by uz mala byt cierna, ale vodu nevylievame, budeme ju neskor potrebovat :) hriby nechame tak 5 minut dusit. Bez vody.
  6. Potom tam vylejeme tu vodu, ktora zostala po hriboch v pohari (miske) a zatvorime panvicu a nechame dusit, 10 - 15 minut.
  7. Po 15 minutach pridame vsetko maso, zatvorime to, a nechame, kym to zacne vriet, stale bez bujona, len so stavou z hribov.
  8. Pokial davame az 3 bujony, tak zhruba liter az liter a pol vody (viem, ze to znie vela, ale to sa strati, ked to budete dusit okolo hodiny a pol).
  9. Zatvorime a cakame cakame a cakame.... V tomto pridame po tej hodine a pol ochutname maso aj omacku, ak treba, tak dame vegetu, ale velakrat davam vegetu az po smotane a len dochutit.
  10. Pridame smotanu, konecne to vyzera ako normalne jedlo :)) Pridame len jednu zatial a uvidime ako to vyzera, ja zvyknem jednu a pol... Co som zabudol spomenut je to zahusntenie, tak chcete pri prvom jedeni to mat huste tak to zahustite, ale ak nie, tak nezahustujte, lebo vdaka tej smotane to zhustne v chladnicke na druhy den, vlastne najlepsie to je jest na druhy den, ale kto by uz len vydrzal :)
  11. Mnam mnam mnam.... uz len nalozit a najest sa do prasknutia :))