Hovädzie na dubáčikoch

Autor receptu: izabella929

Najčastejšie pripravujem toto jedlo, keď očakávam návštevu. Je to vynikajúce jedlo a môže sa podávaj s ryžou aj akými koľvek cestovinami..

4
porcie
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäsko umyjem, osuším. Na teflonovú panvicu si dám lyžicu oleja a nechám dobre rozohriať.Zatial si roštenky na doske naklepem.Pripravené mäsko dám na panvicu a nechám zatiahnúť. Chvíľu ho tam nechám, aby chytilo krásnu zlatú farbu. Na rajnici si pripravím lyžicu oleja, na ktorim orestujem pokrájanú cibuľku a strúčik cesnaku. Keď majú zlatú farbu, vyberiem mäsko z výpeku a podusím ho chvíľu aj spolu s cibuľou a cesnakom. Výpek, kde som opekala rezne vylejem tiež aj so šťavou do rajnice.Pridám lyžicu horčice, rascu, korenie , soľ a červenú papriku a celé to zalejem malým množstvom vody.
  2. Nechám variť na veľmi slabom plyne a stále prilievam postupne vodu.Keď tretí krát dolievam vodu , už pridám aj hovädzí bujom a umyté v teplej vode namočené sušené dubáčiky.Nechám mäsko dobre uvariť na mäkko. Pokial sa varí mäsko, zamiesim si cesto na domáce knedlíky mramorové.Už som tu v jednom recepte písala o knedlíkoch, ako ,mich robím ja.Dám si v teplom mlieku s cukrom a droždím vykysnúť kvások.Múky si preosejem, prisím štipku soli, vajce a kvások a vypracujem dobré vláčne cesto.Medzi tým som si na lyžici oleja, usmažila do zlatista cibuľku a na malé kocočky pokrájané rohlíky. Pred dokončením cesta, toto pridám a dobre premiešam.
  3. Vrch cesta posypem hladkou múkou prežehnám cesto krížikom/pretože som veriaca/ a zakryjem útierkou. Nechám na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto vylejem na pomúčenú pracovnú dosku a nechám , aby si 15.min odpočinulo. Potom z neho urobím valčeky. Vyrím ich na bielom plátne v pare pod miskou 20 minút.Keď sú uvarené, ešte horúce potriem povrch knedlíkov olejom, aby nevyschli.Dokončím mäsko, dochutím ho, pokrájam knedlíky a pridám mäsko s vynikajúcou omáčkou.Hodí sa k tomu niečo kyslé.Opäť som použila na dekoráciu moje lampičky z cibule.