Hovädzie mäso na hubách

matahari1974 - fotkamatahari1974, 27. januára 2011
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

 zo stehna
  čerstvé alebo sušené
 podľa chuti
 (na zahustenie)




Postup

  1. 1

    Nakrajané a naklepané rezne opečieme prudko na oleji ( môžeme ich pred opečením poprášiť múkou alebo solamylom ), vyberieme ich do misky a na výpeku osmažíme nakrájanu cibuľu a mäso dáme späť do hrnca a spolu podusíme pár minút. Potom pridáme umyté pokrájané huby ( ak sú sušene namočime si ich na hodinu do vody ), soľ, červenú papriku, korenie, cesnak, nakrájanú na kocky kyslú uhorku, podlejeme vodou ( môžeme použiť vodu z húb ) a dusíme do mäkka. Po udusení zahustíme so solamylom.Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

hviezdickaz
oslovil ma tan hrasok v tej ryzi :) ,ak sa teda nemylim... ja mam rada hovadzie na hubach,ale robievam ich hlavne so sampionmi ... dobry tip na zajtrajsi obed :)))
elekra
Robievam zo sušených húb a potom omáčku nahladko rozmixujem. So zemiakovým pyré chutí vynikajúco.
emilly55
Ja zahustujem s hraškou,dokonca aj obalujem, chutí to výborne.
Neviem či to poznáte,hraška je jemná hrachová zmes na dochucovanie,na obalovanie, aj zahustovanie omáčok.
zloženie:hrach,kukurica,ryža,proso,sójová omáčka,cesnak.
matahari1974
elekra urcite vyskušam aj rozmixovať omáčku a pyre k tomu super tip vdaka
emilly55 kde je dostať kupiť tu hrašku??
jarunka
vyzera to velmi lakavo.Tiez robievam ktomu zemiakove pyre.
evanaaa
Hrašku je dostať len v predajniach zdravej výživy (zatiaľ), a je viac druhov, na rôzne použitie, aj na pečenie, napr. sladká s vanilkovou príchuťou, a i. Tak, ako píše Emilly55. Dá sa vyhgľadať aj na nete, treba skúsiť, je tam výrobca, možno aj posielajú na dobierku.
...vyhľadať, opr.
milanka
mňáám,keby hovädzina nebola taká drahá...,ináč je to veľmi zdravé mäsko a samotný recept je výborný
3sandra3
mnam,,, dala by som si zajtra na obed,,, lebo teraz je už neskoro, a okrem toho to nemám uvarené
emsy
Vypek je ten prepaleny olej zmiesany s omrvinkami muky??? Sa mi to nezda. Bolo by dobre keby ste pisali aj cas napr. ako dlho to pecieme... Bez toho mne osobne recept nepomoze. Postup dokazem aj sam. Velmi mi tam chyba ten cas. Vdaka za pochopenie. Skusim teda odhadom :-)
mucko1
Mňam dnes to idem robiť na večeru. Veľmi sa teším na dobre papanie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia