Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“

Autor receptu: redakcia

Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru a Ekvádore. Hlavné suroviny na prípravu Locro sú kukurica, mäso (zvyčajne hovädzie alebo klobáska chorizo) a zelenina, ktorá sa môže líšiť. Zvyčajne však obsahuje cibuľu, fazuľu alebo tekvicu. Typické Locro sa varí zo špeciálneho druhu zemiakov s názvom "papa chola", ktoré majú jedinečnú chuť a je ťažké ich nájsť mimo svojej domovskej oblasti. Jedlo sa varí hlavne v zime.
Zdroj:
https://en.wikipedia.org/wiki/Locro

4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Sušenú kukuricu na noc namočíme do studenej vody. Očistenú tekvicu nakrájame na 2 cm kocky. V kastróle zohrejeme olej a maslo, v ktorom opečieme mäso z každej strany. Preložíme do dostatočne hlbokého pekáča.
  2. V kastróle osmažíme na drobné kocky nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme tekvicu, chvíľu podusíme a pridáme k mäsu. Podlejeme vriacim vývarom. Pridáme namočenú kukuricu a rozštvrtené klasy kukurice, osolíme, pridáme kajenské korenie a limetkovú šťavu. Dusíme prikryté v rozohriatej rúre pri 180 °C asi hodinu.
  3. Pri podávaní mäso rozkrojíme na štyri časti a rozdelíme tekvicovú omáčku s kukuricou.