Hovädzie dusené s koreňovou zeleninou

Autor receptu: thedrunkchef

Vyzerá to ako guľáš, ale nie je to guľáš. Má menej šťavy a je bez mletej papriky.

15 minút
príprava
140 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si orestujeme cibuľu nakrájanú na kocky, v množstve ako máme mäsa. Po chvíli k cibuli pridáme drvenú rascu, bobkový list, chilli papričky (podľa chuti) a nakrájaný cesnak (taktiež podľa chuti).
  2. Do základu pridáme na väčšie kocky nakrájané mäso a restujeme, než sa nám zatiahne. Osolíme a okoreníme.
  3. Keď sa nám mäso zatiahlo prihodíme tymián, zamiešame a zalejeme vodou alebo vývarom do výšky mäsa. Necháme zovrieť a potom prikryté hodinu dusíme na miernom ohni.
  4. Po hodine dusenia pridáme na väčšie kusy nakrájanú koreňovú zeleninu a nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame a necháchame pomaly dusiť ďalšiu hodinu až hodinu a pol. Podávame s chlebom.