Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou

Autor receptu: strigus

Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si omáčku na mäso. Vymiešame kečup, olivový olej, sójovú omáčku, solamyl, feferónkový krém a ČMK (vľavo dole v bode č. 2)
  2. Mrkvu, kapustu a cibuľu nadrobno nakrájame. Judášovo ucho namočíme do vlažnej vody napučať. Mäso nazerané na tenké malé plátky sa marinuje cca 3 hodiny (feferónový olivový olej, ČMK, korenie na čínu).
  3. Na štipke masti chvíľu restujeme cibuľu, pridáme mäso a premiešavame - cca 15 minút. Pridáme judášovo ucho nakrájané na rezančeky - 4 minúty.
  4. Pridáme mrkvu, polovičku kapusty a dusíme.
  5. Dusíme, pokiaľ je kapusta "polosklovitá a polozvädnutá",.
  6. Pridáme fazuľové struky, dusíme 5 minút. Pridáme zvyšok kapusty a pripravenú omáčku (bod č. 1).
  7. Premiešame, podusíme chvíľku, kým sa to s omáčkou pekne spojí. Hotovo
  8. Príloha: cesnaková ryža. Základ: bravčová masť, prelisovaný cesnak, štipka šafránu. Restujeme, miešame, zalejeme ryžou a vodou (pomer 1:1,8). Dusíme do mäkka, pred koncom ochutíme ČMK.