Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou
Autor receptu: strigus
Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných
receptov
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si omáčku na mäso. Vymiešame kečup, olivový olej, sójovú omáčku, solamyl, feferónkový krém a ČMK (vľavo dole v bode č. 2)
- Mrkvu, kapustu a cibuľu nadrobno nakrájame. Judášovo ucho namočíme do vlažnej vody napučať. Mäso nazerané na tenké malé plátky sa marinuje cca 3 hodiny (feferónový olivový olej, ČMK, korenie na čínu).
- Na štipke masti chvíľu restujeme cibuľu, pridáme mäso a premiešavame - cca 15 minút. Pridáme judášovo ucho nakrájané na rezančeky - 4 minúty.
- Pridáme mrkvu, polovičku kapusty a dusíme.
- Dusíme, pokiaľ je kapusta "polosklovitá a polozvädnutá",.
- Pridáme fazuľové struky, dusíme 5 minút. Pridáme zvyšok kapusty a pripravenú omáčku (bod č. 1).
- Premiešame, podusíme chvíľku, kým sa to s omáčkou pekne spojí. Hotovo
- Príloha: cesnaková ryža. Základ: bravčová masť, prelisovaný cesnak, štipka šafránu. Restujeme, miešame, zalejeme ryžou a vodou (pomer 1:1,8). Dusíme do mäkka, pred koncom ochutíme ČMK.