« Naspäť na tento recept

Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou verzia na vytlačenie

Milujem hovädzinu a milujem jedlá na spôsob číny, tak som posplietala niekoľko prečítaných receptov

Autor receptu: strigus

Postup receptu

Pripravíme si omáčku na mäso. Vymiešame kečup, olivový olej, sójovú omáčku, solamyl, feferónkový krém a ČMK (vľavo dole v bode č. 2)
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 1

Mrkvu, kapustu a cibuľu nadrobno nakrájame. Judášovo ucho namočíme do vlažnej vody napučať. Mäso nazerané na tenké malé plátky sa marinuje cca 3 hodiny (feferónový olivový olej, ČMK, korenie na čínu).
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 2

Na štipke masti chvíľu restujeme cibuľu, pridáme mäso a premiešavame - cca 15 minút. Pridáme judášovo ucho nakrájané na rezančeky - 4 minúty.
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 3

Pridáme mrkvu, polovičku kapusty a dusíme.
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 4

Dusíme, pokiaľ je kapusta "polosklovitá a polozvädnutá",.
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 5

Pridáme fazuľové struky, dusíme 5 minút. Pridáme zvyšok kapusty a pripravenú omáčku (bod č. 1).
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 6

Premiešame, podusíme chvíľku, kým sa to s omáčkou pekne spojí. Hotovo
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 7

Príloha: cesnaková ryža. Základ: bravčová masť, prelisovaný cesnak, štipka šafránu. Restujeme, miešame, zalejeme ryžou a vodou (pomer 1:1,8). Dusíme do mäkka, pred koncom ochutíme ČMK.
Hovädzie ala čína s cesnakovou ryžou - obrázok 8

Suroviny




15
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist