Hovädzia roštenka na slaninke s mozaikovým knedlíkom

izabella929 - fotkaizabella929, 8. júla 2012

Veľlmi obľúbené jedlo. Robievam ho dosť často, pretože hovädzina je výborné mäsko a je dobre ho občas zaradiť do jedálnička..

180 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
30 g
1 ks
1 strtúčik
 podľa chuti
štipka
štipka
štipka
2 lyžice
na knedlík:
250 g
250 g
štipka
2 ks
1/2 ks
2,5 dkg
1 lyžica
2 dl
1 lyžica




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso som umyla,osušila a osmahla na lyžici oleja z oboch strán..vybral som z v ýpeku a výpek som si ponechala...na rajnicu som osmažila na malé kúsky pokrájanú slaninu...slaninu som vybrala a na masť zo slaniny som dala osmahnutú roštenku, chvíľku som ju podusila a pridala som k nej dna drobno pokrájanú cibuľku...chvíľku sa restovala, potom som pridala sol,rascu, korenie, červenú papriku a podliala vodou...doliala dom aj ten výpek..pomaly sa varila na malom ohni a občas som ju premiešala a pridala zase vodu...po hodine varenia som vymiešala vo vode 2 lyžice hladkej múky a pridala som ju k mäsu..

  2. 2

    Po zahustení a uvarení mäsa som ešte všetko dochutila a pridala štipku muškátového orieška...Pokial sa mäsko varilo, zamiesila som si cesto na knedlík..preosiala hladkú múku, polohrubú múku, pridala soľ a vykysnutý kvások...vymiesila som redšie cesto ako obvykle..pretože ešte ho zahustia rohlíky...na panvicu som dala pokrájané rohlíky na kolieska, pridala som k nim pokrájanú polku cibule a nechala som ich na malom ohni smažiť...musia mať takú svetlohnedú farbu aj cibuľka tak isto..pridala som všetko aj s olejom do cesta, dobre som premiešala.. vesto som posypala hladkou múkou a nechalôa vykysnúť...z cesta som vytvarovala valčeky,ktoré som parila na bielom plátne zakryté vandlíkom...

  3. 3

    Parili sa 20 minút , púotom som ich vybrala, vrch knedlíka som potrela olejom...Hotové jedlo som naservírovalôa na taniere...knedlíky sú krásne mazaikovité a úžasne ľahké...podávalôa som k tomu uhorkový šalát už z vlastnej úrody...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

tiziana
krásne si to poukladala na tanier, určite chutilo :-)
dandulka
mňam ten obed vyzerá veľmi dobre a lákavo. Mám rada mäsko na slaninke, len škoda že moja rodina nie, preto som to dávno nejedla. aj ten knedlík je pekný a deravý ako má byť . Ukladám recept.
radovana
Vyzerá to výborne a určite aj výborne chutí. Recept ma zaujal, knedlíky urobím podľa návodu, zaujímavá je kombinácia s uhorkovým šalátom.
margaretka28
Dobré papanie,aj moja mama kedysi pridávala do cesta na knedľu rožok,mala som to veľmi rada,mala by som aj ja niekedy urobiť.
medovnicek
roštenka vyzerá veľmi chutne a veľmi sa mi páči aj tá knedľa, rožok som už do knedle pridávala, ale cibuľku ešte nie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia