Hovädzia polievka z mletého mäsa (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Tento recept mam z jednej farmy z Ontaria.
6-8 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Zomlete maso orestujem na 2pl oleja, aby stratilo svoju ruzovu farbu. Priblizne 8 minut. Maso sa snazim rozdrobit co na najmensie kusky. Potom zlejem vzniknuty tuk.
- Pridam cibulu, pretlaceny cesnak, zelerove stonky, mrkvu, sol, korenie, pripadne stiplavu papriku alebo omacku a asi dva daci vody.
- Za obcasneho miesania varim asi 5 min.
- Potom pridam nasekane paradajky, pretlak, ocot, cukor a premiesam.
- Pridam hovadzi vyvar, pripadne zeleninovy. Privediem do varu, stiahnem teplotu a varime 25-30 minut.
- Pridam karfiol....
- ...a cestoviny, alebo spagety polamane na mensie kusky. Nehame varit podla navodu minus priblizne 5 minut. Odstavime teplo a cestoviny dojdu same.
- Podavam so smotanou alebo nastruhanym parmezanom.