Hovädzí závitok

Autor receptu: dr

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie stehno nakrájame na plátky, každý plátok potrieme lyžičkou horčice, uložíme na seba a necháme odležať hodinu v chladničke. Po hodine mäso osolíme, posypeme čiernym mletým korením a drvenou rascou, na horčicou potretú stranu mäsa uložíme plátok oravskej slaninky, plátok ementálu, prúžok papriky a polovičku natvrdo uvareného vajíčka. Takto pripravené mäso zrolujeme a previažeme potravinárskym špagátikom.
  2. Do panvice dáme lyžicu oleja alebo bravčovej masti a opečieme závitky zo všetkých strán. Opečené závitky preložíme do tlakového hrnca a do panvice s výpekom nalejeme horúcu vodu alebo vývar, pridáme lyžicu plnotučnej horčice, malú lyžičku drvenej rasce a osolíme, necháme zovrieť a vlejeme na závitky do tlakového hrnca. Hrniec uzavrieme a od začiatku varu dusíme 40 minút.
  3. Výpek som nezahusťovala, preliala som ním ryžu, ktorá bola prílohou k závitkom a ochutila nasekanou pažítkou.