Hovädzí tokáň s haluškami fotorecept

adelka992 - fotkaadelka992, 5. apríla 2016
Hovädzí tokáň s haluškami (fotorecept)
Foto: adelka992

Obľúbene jedlo mojich chlapov :)

6
porcií
5 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 ks
3 strúčiky
1 dcl
500 ml
Francúzske maslo:
25 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, odblaníme a nakrájame na slíže

  2. 2

    Cibuľu si na jemno nakrájame a dáme speniť na oleji, pridáme nakrájané mäso, zatiahneme do zlatista, osolíme, okoreníme, pridáme pretlačený cesnak, podlejeme vínom a podusíme 5 minút.

    Hovädzí tokáň s haluškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme prepasírovane lečo a dusíme do mäkka, počas varenia podlievame vodou alebo vývarom. Nakoniec si z masla a múky spravíme hmotu v tvare guľôčky, kt. tokáň nakoniec zahustíme. Podávame s tarhoňou alebo haluškami.

    Hovädzí tokáň s haluškami (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

veronikkka
@Adelka992 , neviem, či vieš, ale tento receptík je uverejnený už na facebookovej stránke Varecha.sk :-)
Srdečne blahoželám!
adelka992
@Winchester (23.4.2016 22:31)

Rada skúšam nové veci, rada jem a mám k vareniu veľmi pozitivny vzťah proste ma to baví :D