Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to ľahký recept a zvládne ho aj začatočník.
20 minút
príprava
príprava
50-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 - 750 g (alebo roštenka) |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| 1/2 l (alebo bujón) |
|
| 2 - 3 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 - 2 PL (na chuť) |
|
| 1 - 2 PL |
|
| 1-1,5 dcl |
|
| (na zahustenie) |
|
| (alebo čerstvé) |
|
| (na restovanie) |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cibuľu a šalotku pokrájame nadrobno, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme mäso pokrájané na rezance. Osolíme a okoreníme podľa seba, vsypeme aj šalotku. Trocha podusime a podlejeme vývarom.
-
2
Maslo rozpustíme a pridáme šampiňóny, ktoré trocha orestujeme. Uhorky nakrájame na rezance, pridáme k mäsu aj šampiňóny, dusíme pod pokrievkou asi 20 - 25 minút.
- 3
Postupne pred dokončenim podlejeme vínom pridáme horčicu, kečup, kyslú smotanu a zaprášime múkou. Podávame s ryžou alebo širokými rezancami. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









už len uvariť,pozdravujem!!!