Foto: olinecka
Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to ľahký recept a zvládne ho aj začatočník.
20 minút
príprava
príprava
50-60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 - 750 g (alebo roštenka) |
|
|
|
1 ks |
|
1/2 l (alebo bujón) |
|
2 - 3 ks |
|
1 PL |
|
1 - 2 PL (na chuť) |
|
1 - 2 PL |
|
1-1,5 dcl |
|
(na zahustenie) |
|
(alebo čerstvé) |
|
(na restovanie) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cibuľu a šalotku pokrájame nadrobno, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme mäso pokrájané na rezance. Osolíme a okoreníme podľa seba, vsypeme aj šalotku. Trocha podusime a podlejeme vývarom.
-
2
Maslo rozpustíme a pridáme šampiňóny, ktoré trocha orestujeme. Uhorky nakrájame na rezance, pridáme k mäsu aj šampiňóny, dusíme pod pokrievkou asi 20 - 25 minút.
- 3
Postupne pred dokončenim podlejeme vínom pridáme horčicu, kečup, kyslú smotanu a zaprášime múkou. Podávame s ryžou alebo širokými rezancami. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
už len uvariť,pozdravujem!!!