Hovädzí stroganov s ryžou

olinecka - fotkaolinecka, 13. marca 2016
Hovädzí stroganov s ryžou
Foto: olinecka

Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to ľahký recept a zvládne ho aj začatočník.

20 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 - 750 g (alebo roštenka)
1 ks
1/2 l (alebo bujón)
2 - 3 ks
1 PL
1 - 2 PL (na chuť)
1 - 2 PL
1-1,5 dcl
 (na zahustenie)
 (alebo čerstvé)
 (na restovanie)
podľa chuti
podľa chuti
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu a šalotku pokrájame nadrobno, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme mäso pokrájané na rezance. Osolíme a okoreníme podľa seba, vsypeme aj šalotku. Trocha podusime a podlejeme vývarom.

    Hovädzí stroganov s ryžou - obrázok 1
  2. 2

    Maslo rozpustíme a pridáme šampiňóny, ktoré trocha orestujeme. Uhorky nakrájame na rezance, pridáme k mäsu aj šampiňóny, dusíme pod pokrievkou asi 20 - 25 minút.

  3. 3

    Postupne pred dokončenim podlejeme vínom pridáme horčicu, kečup, kyslú smotanu a zaprášime múkou. Podávame s ryžou alebo širokými rezancami. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
No tak Stroganov je moje najobľúbenejšie jedlo, mám to veľmi rada mohla by som to jesť snád asi tak každý deň :-D ale ja mám radšej s kuracím mäsom a s hranolkami ale aj s ryžou a hovädzím mäskom je určite výborné. Tak dávam *****, KK :-)

Pridaj komentár k receptu: