Hovädzí stroganov s ryžou

Autor receptu: olinecka

Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to ľahký recept a zvládne ho aj začatočník.

20 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu a šalotku pokrájame nadrobno, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme mäso pokrájané na rezance. Osolíme a okoreníme podľa seba, vsypeme aj šalotku. Trocha podusime a podlejeme vývarom.
  2. Maslo rozpustíme a pridáme šampiňóny, ktoré trocha orestujeme. Uhorky nakrájame na rezance, pridáme k mäsu aj šampiňóny, dusíme pod pokrievkou asi 20 - 25 minút.
  3. Postupne pred dokončenim podlejeme vínom pridáme horčicu, kečup, kyslú smotanu a zaprášime múkou. Podávame s ryžou alebo širokými rezancami. Prajem dobrú chuť.