Hovädzí stroganov s ryžou
Autor receptu: olinecka
Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to ľahký recept a zvládne ho aj začatočník.
20 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu a šalotku pokrájame nadrobno, na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku do sklovita, pridáme mäso pokrájané na rezance. Osolíme a okoreníme podľa seba, vsypeme aj šalotku. Trocha podusime a podlejeme vývarom.
- Maslo rozpustíme a pridáme šampiňóny, ktoré trocha orestujeme. Uhorky nakrájame na rezance, pridáme k mäsu aj šampiňóny, dusíme pod pokrievkou asi 20 - 25 minút.
- Postupne pred dokončenim podlejeme vínom pridáme horčicu, kečup, kyslú smotanu a zaprášime múkou. Podávame s ryžou alebo širokými rezancami. Prajem dobrú chuť.