Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom fotorecept

sracz - fotkasracz, 29. októbra 2014
Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept)
Foto: sracz

Neviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa na druhom“, po „silnejšom“ jedle zatúžime po niečom ľahšom. Spravidla je Zobraziť celý popisNeviem, ako Vy, ale ja s mojou, ruka v ruke, alias „jeden vedľa na druhom“, po „silnejšom“ jedle zatúžime po niečom ľahšom. Spravidla je to kombinácia grilovaného (restovaného) mäsa so zeleninovou prílohou. Tentoraz sme sa „unisono“ rozhodli pre hovädzie s teplým zeleným šalátom. Spomínam si na svoje „junácke“ roky, putovanie po slovenských horách a lesoch, kedy sme si s kamarátmi na turistických chodníčkoch pochutnávali aj na mladej púpave, ktorá rocolu, rocket i arugullu rovnocenne nahradili!

2
porcie
5÷7 minút
príprava
10÷12/2x2÷3 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ČL sušené
3-4 strúčiky
2-3 PL
1 zväzok
1/2 hlávky
podľa chuti g čerstvo mleté
podľa chuti
200÷250 g plátky
2 PL čerstvé
1 PL
4-6 PL
2÷3 PL liptovská




Postup

  1. 1

    na dno rozpálenej veľkej panvice som rozsypal 2 KL suchých feferónkových semienok, dobrú minútku premiešavaním opiekol, zalial 2 PL rastlinného oleja, priložil na ~ 2 mm „plátky“ pokrájané strúčiky cesnaku a orestoval ich do peknej zlatočervenej farby; do horúceho základu som porozsypoval pokrájaný veľký zväzok aruguly a ½ hlávky stredne veľkého radicchia; podľa zvyku som povrch posypal soľou a čerstvo mletým čiernym korením (MČK) a pomocou kychyňského štipca (klieští) celú zostavu premiešavyním nechal zredukovať

    Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na záver spm celú masu, tohoto teplého zeleného šalátu, pokryl „hoblinami“ asi z PL čerstvého masla

    Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    papierovým obrúskom som na dno rozpálenej „rebrovanej“ liatinovej panvice opäť poroztieral rastlinný olej (nie celá PL), na ktorom som opiekol dva steaky, ľahko osolené a oeMČeKované, hovädzej sviečkovej; obojstranne po 2÷3´

    Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozkrojené ich rozložil na servírovacie taniere, do výrezu pridal liptovskú plnotučnú horčicu a steakovú omáčku; a samozrejme aj teplú zelenú prílohu, ktorú som až na tanieri pokvapkal extra panenským olivovým olejom

    Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    som presvedčený, že by chutilo aj Vám

    Hovädzí steak s arugulla a radicchio šalátom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

pusta
to vonia až sem, milý@sracz , jedlo podľa môjho gusta, dráždi moje chuťové bunky, láka, hned aj repete si pekne poprosím, možno i viac si prosím : -)))
vopred dakujem.
*****
tatranka
Veru sa mi slinky zbiehajú a tvoj recept už považujem za gurmánsku dobrotku.Použil si prísady,s ktorými som sa nestretla a nepoznám ich.
Fotografia láka na chutný,gurmanský zážitok.
Tvoje jedlo mi potvrdilo,že vieš zaujímavo a dobre kombinovať chute,preto,že to robíš rád a s láskou. 5*
waocipa
excelentne spracovaný 5* recept,až sa mi slinky zberajú tak sa idem odpratať do chladničky aspoň po sálam k chlebíku
eviana
@sracz milý, tak to áno, skvelú papanicu si pripravil, byť Tvojim stravníkom musí byť prechádzka gurmánskou rajskou záhradou ;) U mňa to máš zasa za *****, nedá sa inak... šalátik veľmi zaujímavý, pre mňa neznámy (arugula), ale veľmi lákavý :)
tinca
@sracz vyzerá úžasne, vonia až sem Ferko,len pre mňa tiež šalát neznámy:)
gabriele
@tinca arugula je rukola a radicchio je cervena cakanka...bezne dostanes kupit napr. v Kauflande




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia