Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)
3 porcie |
10 minút príprava |
30-40 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädtzie mäso-krk- umyjeme odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, urestujeme ju,pridáme mäso, osolíme, okoreníme, a zakryté necháme, nech sa mäso zatiahne.
- Pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
- Potom pridáme nakrájaný hlávkový kel a na pásiky nakrájanú červenú papriku.
- Dolejeme vodu a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Nakoniec šťavu zahustíme hladkou múkou, rozmiešanou v troche vody. Necháme prejsť varom, odstavíme.
- Podávame so slovenskou ryžou.
- Prajem dobrú chuť.