Hovädzí krk na keli a paprike (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Jedlo vzniklo tak, že som použila suroviny z chladničky, ktoré sa mi nikde inde nehodili:)

3
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädtzie mäso-krk- umyjeme odblaníme a nakrájame na väčšie kocky. Do kastróla dáme olej, nakrájanú cibuľu, urestujeme ju,pridáme mäso, osolíme, okoreníme, a zakryté necháme, nech sa mäso zatiahne.
  2. Pridáme mletú červenú papriku, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka.
  3. Potom pridáme nakrájaný hlávkový kel a na pásiky nakrájanú červenú papriku.
  4. Dolejeme vodu a dusíme, kým nie je všetko mäkké. Nakoniec šťavu zahustíme hladkou múkou, rozmiešanou v troche vody. Necháme prejsť varom, odstavíme.
  5. Podávame so slovenskou ryžou.
  6. Prajem dobrú chuť.