Foto: ajanka
Tento vynikajúci gulášek robievam najradšej vtedy, keď sme všetci doma. Rozvoniava celý byt a každý čaká na svoju dávku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
1 kg |
|
3 ks |
|
5 strúčikov |
|
3 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
0,5 ČL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na masti speníme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Necháme spolu osmažiť. Keď sa mäso uzavrie, pridáme soľ, mletú červenú papriku a ostatné koreniny. Za občasného podlievania dusíme 1 hodinu.
- 2
Papriku a rajčiny nakrájame na rezance a spolu s cesnakom pridáme k mäsu. Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kocky. 2 z nich si odložíme na strúhanie. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájané zemiaky a rajč. pretlak. Povaríme ešte 15 minút.
- 3
Nakoniec pridáme 2 postrúhané zemiaky, čím sa guláš pekne zahustí. Dolejeme vody podľa potreby a varíme ešte 5 minút. Tento guláš je výnimočný práve tým, že doňho pridávame korenie na divinu. Skúste.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu