Hovädzí guláš na divoko

ajanka - fotkaajanka, 18. januára 2014
Hovädzí guláš na divoko
Foto: ajanka

Tento vynikajúci gulášek robievam najradšej vtedy, keď sme všetci doma. Rozvoniava celý byt a každý čaká na svoju dávku.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg
3 ks
5 strúčikov
3 ks
3 ks
1 PL
0,5 ČL
2 PL
1 PL
1 ČL
3 ČL
2 ČL
1 PL
1 PL
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na masti speníme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Necháme spolu osmažiť. Keď sa mäso uzavrie, pridáme soľ, mletú červenú papriku a ostatné koreniny. Za občasného podlievania dusíme 1 hodinu.

  2. 2

    Papriku a rajčiny nakrájame na rezance a spolu s cesnakom pridáme k mäsu. Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kocky. 2 z nich si odložíme na strúhanie. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájané zemiaky a rajč. pretlak. Povaríme ešte 15 minút.

  3. 3

    Nakoniec pridáme 2 postrúhané zemiaky, čím sa guláš pekne zahustí. Dolejeme vody podľa potreby a varíme ešte 5 minút. Tento guláš je výnimočný práve tým, že doňho pridávame korenie na divinu. Skúste.

Recept je zaradený do kategórií:
Hovädzie mäso, Maďarská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Varené

Diskusia k receptu