Tento vynikajúci gulášek robievam najradšej vtedy, keď sme všetci doma. Rozvoniava celý byt a každý čaká na svoju dávku.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1,5 kg |
|
| 1 kg |
|
| 3 ks |
|
| 5 strúčikov |
|
| 3 ks |
|
| 3 ks |
|
| 1 PL |
|
| 0,5 ČL |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 3 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na masti speníme nakrájanú cibuľu a pridáme mäso. Necháme spolu osmažiť. Keď sa mäso uzavrie, pridáme soľ, mletú červenú papriku a ostatné koreniny. Za občasného podlievania dusíme 1 hodinu.
- 2
Papriku a rajčiny nakrájame na rezance a spolu s cesnakom pridáme k mäsu. Zemiaky očistíme a nakrájame na väčšie kocky. 2 z nich si odložíme na strúhanie. Keď je mäso mäkké, pridáme pokrájané zemiaky a rajč. pretlak. Povaríme ešte 15 minút.
- 3
Nakoniec pridáme 2 postrúhané zemiaky, čím sa guláš pekne zahustí. Dolejeme vody podľa potreby a varíme ešte 5 minút. Tento guláš je výnimočný práve tým, že doňho pridávame korenie na divinu. Skúste.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu