Horúce čokoládové brownies s vanilkovou zmrzlinou

agath - fotkaagath, 4. decembra 2010

Ak sa chcem zavďačiť môjmu synovcovi a zároveň krstnému synovi, tak netreba nič iné len ho pripraviť. Jeho príprava je rýchla, nenáročná a Zobraziť celý popisAk sa chcem zavďačiť môjmu synovcovi a zároveň krstnému synovi, tak netreba nič iné len ho pripraviť. Jeho príprava je rýchla, nenáročná a keď vyskúšate, uvidíte že je skvelý. V našej rodine sa pripravuje veľmi často. Poznámka : toto čokoládové brownies je vynikajúce aj studené a bez zmrzliny !

8
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

20 dkg
25-30 dkg
4 kusy
10 dkg
20 dkg  - 70% kakaa
 čerstvá




Postup

  1. 1

    plech menšieho formátu (asi 20 x 20 ) vyložíme papierom na pečenie

  2. 2

    Čokoládu polámeme a spolu s maslom dáme do ohňovzdornej misy a nad vodnou parou opatrne rozpustíme; kým sa rozpustia, občas opatrne premiešame. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom , pridáme múku. Do takto pripravenej masy pridáme rozpustenú čokoládovo-maslovú zmes a opatrne dobre premiešame.

  3. 3

    Vylejeme na plech a pečieme pri teplote 170 stupňov 30 minút. Po upečení necháme chladnúť 5 minút. Pokrájame na rovnaké kúsky a podávame s vanilkovou zmrzlinou, ozdobíme mätou.

Diskusia k receptu

michsamant
Brownies zboznujem, este ked su v nich kusky vlasskych orechov a taky horuci so zmrzlinou a este poliaty cokoladou......nebicko v papulke :)
sailero
ta cokolada= nebicko v papulke, moja mala rodinka bez toho nemoze existovat. mnam
ketykej
tak vcera som ho spravila, navrchu posypala mandlovymi lupenkami a bolo to famozne. nikdy by som si nemyslela, ze spravit brownies je take jednoduche:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia