Hornozemplínska baraninová jucha
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Niečo rusínskeho, niečo poľského, niečo maďarského a veľa svojského rukopisu. Kuchyňa slovenského východu je dobrou voľbou aj pre gurmána, ktorý chce spoznávať jedlá neobjavené, ale mimoriadne dobré.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Mäso nakrájame na menšie kocky, orestujeme na cibuľovom základe, pridáme očistenú na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu, roztlačený cesnak, soľ, korenie a podlejeme vodou.
 - Keď je mäso uvarené, vývar okyslíme kyslým mliekom alebo smotanou. Mlieko alebo smotanu pridáme do polievky, až keď je trochu vychladnutá, ale nie studená. V horúcej polievke by sa mlieko zrazilo.