Horniacka zapekaná kyslá kapusta

Autor receptu: oco

Ak tam nedáme slaninu a klobásku,.tak máme obed vegetariánsky a sme zdravší a šetrnejší aj k peňaženke.

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Slaninu nakrájame na pásiky,cibuľu na hrubo,klobásku na kocky,kyslú kapustu zľahka vytlačíme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky ,zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska.Pohanku dáme do misky a zalejeme 10 lyžicami vody aby trochu napučala.
  2. Do hrnca ,ktorý môže ísť do rúry postupne ukladáme na spodok slaninu potom cibuľu,kyslú kapustu,ktorú dochutíme rascou a bobkovým listom.Nasleduje klobáska,ocedená pohanka.Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky.Zalejeme smotánkou na varenie ,ktorú sme osolili.Hrniec zakryjeme pokrývkou a dáme do rúry asi na 1 hodinu zapekať.Keď sú zemiaky skoro mäkké dáme dole pokrývku a dopečieme.Dobrú chuť.