Horniacka zapekaná kyslá kapusta
Autor receptu: oco
Ak tam nedáme slaninu a klobásku,.tak máme obed vegetariánsky a sme zdravší a šetrnejší aj k peňaženke.
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Slaninu nakrájame na pásiky,cibuľu na hrubo,klobásku na kocky,kyslú kapustu zľahka vytlačíme a podľa potreby nakrájame na menšie kúsky ,zemiaky očistíme a nakrájame na tenké kolieska.Pohanku dáme do misky a zalejeme 10 lyžicami vody aby trochu napučala.
- Do hrnca ,ktorý môže ísť do rúry postupne ukladáme na spodok slaninu potom cibuľu,kyslú kapustu,ktorú dochutíme rascou a bobkovým listom.Nasleduje klobáska,ocedená pohanka.Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky.Zalejeme smotánkou na varenie ,ktorú sme osolili.Hrniec zakryjeme pokrývkou a dáme do rúry asi na 1 hodinu zapekať.Keď sú zemiaky skoro mäkké dáme dole pokrývku a dopečieme.Dobrú chuť.