Horehronské zemiaky s kapustou

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept som sa naučil od mojej priateľky , ktorá je z horehronia .Je to jednoduché varenie v jednom hrnci. Na druhy deň keď sa spoja všetky chute je to ešte chutnejšie.

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 100°C °C

Postup

  1. Do hrnca dáme variť kapustu, údené rebra a údenú klobásu. Pridáme trochu soli, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nové cele korenie a bobkové listy. Všetko varíme.
  2. Ak je klobása uvarená tak ju vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.Tak isto vyberieme aj údené rebra uvarené dáme vychladnúť.
  3. Kapustu varíme ďalej, ale pridáme do nej očistené nakrájané zemiaky. Zemiaky sa v kapuste uvaria tak, že povrch tvrdší ale stred je mäkký.
  4. Ak tak je, potom vodu z hrnca zlejeme preč a pridáme pokrájané mäso a klobásu.
  5. Na rajnici podusíme údenú slaninku na škvarky a vylejeme na zmes kapusta, zemiaky, mäso, klobása a dobre premiešame. Môžeme podávať. Dobrú chuť.