Horehronské zemiaky s kapustou
Autor receptu: patroveckypitrs
Tento recept som sa naučil od mojej priateľky , ktorá je z horehronia .Je to jednoduché
varenie v
jednom hrnci. Na druhy deň keď sa spoja všetky chute je to ešte chutnejšie.
6 porcií |
20 minút príprava |
120 minút na 100°C °C |
Postup
- Do hrnca dáme variť kapustu, údené rebra a údenú klobásu. Pridáme trochu soli, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nové cele korenie a bobkové listy. Všetko varíme.
- Ak je klobása uvarená tak ju vyberieme z hrnca a necháme vychladnúť.Tak isto vyberieme aj údené rebra uvarené dáme vychladnúť.
- Kapustu varíme ďalej, ale pridáme do nej očistené nakrájané zemiaky. Zemiaky sa v kapuste uvaria tak, že povrch tvrdší ale stred je mäkký.
- Ak tak je, potom vodu z hrnca zlejeme preč a pridáme pokrájané mäso a klobásu.
- Na rajnici podusíme údenú slaninku na škvarky a vylejeme na zmes kapusta, zemiaky, mäso, klobása a dobre premiešame. Môžeme podávať. Dobrú chuť.