Holub pečený na chlebe (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Dostala som štyroch holubov, troch som naplnila a upiekla, štvrtého som upiekla trochu
netradične na chlebe a
červenom víne. Prvé sme mali v nedeľu na obed a bolo to fajn a druhé sme mali na
večeru a bolo to výborné.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Postup je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly, očisteného holuba prekrojíme po dĺžke, osolíme.
- Holuba posypeme bylinkami, ja som použila tymián, petrželku, majoránku dobrá je saturejka, rozmarín.
- Mäso opečieme na troche oleja zo všetkých strán, oleja netreba veľa pretože holub má veľa podkožného tuku a pri opekaní sa časť z neho vytopí.
- Vo výpeku opečieme dva krajce chleba a pridáme aj roztlačený cesnak aj so šupkou.
- Na opečené hrianky uložíme opečené polky holubov, pridáme ešte bylinky, kúsok masla a podlejeme červeným vínom.
- Dáme piecť do rozpálenej rúry na 200 °C na 20 minút.
- Potom pekáčik vyberieme a prikryjeme napr. miskou a necháme 5-10 minút odpočívať.
- Moc mäsa na holubovi nie je, môj muž hovorí, že tak pod jeden zub, mne pripomína chuťovo kačacie prsia.
- Recept sa mi páčil, bola to fakt len taká ľahká večera a k nej samozrejme dobré červené ktoré som použila pri pečení a ešte som to vylepšila slaninovými čipsami len tak na ozdobu.