Holub pečený na chlebe (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Dostala som štyroch holubov, troch som naplnila a upiekla, štvrtého som upiekla trochu netradične na chlebe a červenom víne. Prvé sme mali v nedeľu na obed a bolo to fajn a druhé sme mali na večeru a bolo to výborné.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Postup je veľmi jednoduchý a hlavne rýchly, očisteného holuba prekrojíme po dĺžke, osolíme.
  2. Holuba posypeme bylinkami, ja som použila tymián, petrželku, majoránku dobrá je saturejka, rozmarín.
  3. Mäso opečieme na troche oleja zo všetkých strán, oleja netreba veľa pretože holub má veľa podkožného tuku a pri opekaní sa časť z neho vytopí.
  4. Vo výpeku opečieme dva krajce chleba a pridáme aj roztlačený cesnak aj so šupkou.
  5. Na opečené hrianky uložíme opečené polky holubov, pridáme ešte bylinky, kúsok masla a podlejeme červeným vínom.
  6. Dáme piecť do rozpálenej rúry na 200 °C na 20 minút.
  7. Potom pekáčik vyberieme a prikryjeme napr. miskou a necháme 5-10 minút odpočívať.
  8. Moc mäsa na holubovi nie je, môj muž hovorí, že tak pod jeden zub, mne pripomína chuťovo kačacie prsia.
  9. Recept sa mi páčil, bola to fakt len taká ľahká večera a k nej samozrejme dobré červené ktoré som použila pri pečení a ešte som to vylepšila slaninovými čipsami len tak na ozdobu.