Hokkaido kocky (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Tieto kocky sa robia na plechu. Nechcelo sa mi robiť placky, tak som to dal na plech. Je s tým menej práce. S hokkaido tekvicou majú svoju mimoriadne dobrú chuť.

5
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pôvodne som mal zámer uvariť polievku, no nikto nechcel polievku, tak som som spravil s hokkaido takúto chuťovku. Váha tekvice je očistená. Škrabkou som odstránil vrchnú kôru na tekvici a vnútro vybral. Zemiaky očistil. Tak isto cibuľu aj cesnak očistil. Nech Vás nepletie, že tu mám viac. Ja som robil dvojitú dávku na dva plechy. Jeden bez mäsa a druhy s mäsom.
  2. Na strúhadle som tekvicu aj zemiaky strúhal na veľkých okách.
  3. Osolil som, okorenil a pridal majorán. Cibuľu som krájal na malé kúsky a cesnak pretlačil cez lis na cesnak. Napokon som do misy pridal vajcia a hmotu som poriadne premiešal. Nechal 10 minút postať, nech sa to všetko spojí. Plech som potrel olejom a navrstvil naň pripravenú hmotu. Dal do rúry na 40 minút pri teplote 200 °C piecť. Treba si teplotu a čas prispôsobiť vlastnej rúre.
  4. Po tej dobe som plech vytiahol z rúry a nechal vychladnúť. Pokrájal na kocky a môžme jesť. Je to veľmi dobrá chuťovka. To mali ženy. No a chlapi večne hladný tak na druhy plech som pridal rezne z bravčovej krkovičky. Počas pečenia prvého plechu som rezne okorenil osolil a opiekol z každej strany po tri minúty. Druhy plech som tiež potrel olejom. Na spodok som dal polovicu hmoty a na to poukladal opečené rezne. Tie som zakryl zvyškom pripravenej tekvice.
  5. Dal tiež do rúry na 200°C a piekol 40 minút. A takto to je krásne prepečené. Vonia to po celom dome. Necháme vychladnúť.
  6. A môžeme krájať. Takto vyzerá kocka v reze s mäsom. Želám aj Vám dobrú chuť. Takže bola spokojná cela rodina. Bolo bez mäsa aj s mäsom.