Tekvicový koláč

Hokkaido biskupský chlebíček

Autor receptu: katarinalucanova

Výborný vláčny biskupský chlebíček z tekvice hokkaido.

20
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka. Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
  2. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, acidko a olej. Dobre premiešame a postupne pridávame múku s práškom do pečiva, škoricu a mletý muškátový oriešok. Nakoniec vmiešame nasekané orechy, nasekanú čokoládu a kandizovanú pomarančovú kôru.
  3. Formu na chlebíček vystelieme papierom na pečenie. Do takto pripravenej formy vlejeme cesto a pečieme 45 minút na 170 °C.