Tekvicový koláč
Hokkaido biskupský chlebíček
Autor receptu: katarinalucanova
Výborný vláčny biskupský chlebíček z tekvice hokkaido.
20 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Tekvicu hokkaido rozkrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Poukladáme na papier na pečenie a upečieme domäkka.
Takto upečenú tekvicu rozmixujeme na pyré.
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, acidko a olej. Dobre premiešame a postupne pridávame múku s práškom do pečiva, škoricu a mletý muškátový oriešok. Nakoniec vmiešame nasekané orechy, nasekanú čokoládu a kandizovanú pomarančovú kôru.
- Formu na chlebíček vystelieme papierom na pečenie. Do takto pripravenej formy vlejeme cesto a pečieme 45 minút
na 170 °C.