Bezlepkové medovníčky fotorecept

dobizu - fotkadobizu, 23. augusta 2010
Bezlepkové medovníčky (fotorecept)
Foto: dobizu

Keďže zdobenie medovníčkov patrí k mojim koníčkom, rozhodla som sa otestovať tie bezlepkové, aby som bola pripravená, keď Vianoce zaklopú na dvere. Recept je Zobraziť celý popisKeďže zdobenie medovníčkov patrí k mojim koníčkom, rozhodla som sa otestovať tie bezlepkové, aby som bola pripravená, keď Vianoce zaklopú na dvere. Recept je od pani Ivy Bušinovej, ktorej Bezlepková kuchárka je základom kuchyne asi každého celiatika. S výsledkom som maximálne spokojná, sú chuťovo lahodné, mäkké, pekne narástli, neroztekajú sa ani sa nedrobia a až sa rozplývajú na jazyku. Dokonca som ich aj narýchlo prizdobila - keď medovníčky, tak ako sa patrí! :-)

72 kusov
porcií
120 minút
príprava
15 - jedna dávka minút
na 180-200 °C

Suroviny

Cesto:
250-300 g
150 g
50 g
2 ks
2 PL
1 KL
1/2 KL
1/4 KL
Na potretie:
1 ks
Bielková poleva:
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme a odvážime si potrebné suroviny. Maslo alebo Heru rozpustííme.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku s cukrom preosejeme, pridáme sódu bikarbónu, mletú škoricu a klinčeky (dostať ich kúpiť aj ako mleté korenie).

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vajíčka, med a rozpustené maslo (Heru).

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z pripravených surovín dobre vypracujeme cesto.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto zabalíme do fólie alebo mikroténového vrecka a necháme minimálne 24 hodín odpočívať v chladničke alebo na chladnom mieste (cesto môže odpočívať aj 2-3 dni).

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na druhý deň cesto vyvaľkáme - nie príliš tenko (minimálne na hrúbku 0,5 cm) vykrajujeme požadované tvary, uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180-200 stupňov do ružova. Nesmú príliš zhnednúť, boli by tvrdé. Z tejto dávky mi vyšlo 72 kusov medovníčkov.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hneď ako ich vyberieme z rúry, vrch medovníčkov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Nepotierame pred pečením! Keď ich potrieme ešte horúce, majú pekný lesklý povrch a vajíčko na nich vyhladí prípadné prasklinky. Medovníčky necháme vychladnúť a potom ľubovoľne zdobíme - bielkovou polevou, čokoládovou polevou alebo necháme len hladké.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na bielkovú polevu si pripravíme bielok z 1 vajíčka a asi 200 g práškového cukru. Práškový cukor musí byť preosiaty - ja preosievam aj dvakrát (aby prípadné väčšie "kryštáliky" neupchávali zdobiace vrecko).

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Cukor pridávame k bielku postupne a vareškou vypracujeme bielu snehovú hmotu, ktorá by mala držať tvar. Ak je príliš hustá, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy, ak je riedka, pridáme ešte práškový cukor. Bielkovú polevu nešľaháme!!! Bolo by v nej veľa vzduchu, ktorý by pri vysychaní robil v ozdobách nepekné dierky.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Polevu naplníme do igelitového vrecka (nie mikroténového - je tenké, trhalo by sa) - mne sa osvedčili uzatvárateľné vrecká, ktoré kupujem v papiernictve. Vrch uzatvoríme gumkou a v rožteku opatrne nastrihneme malú dierku (skúšam od malinkej a ak je treba, trochu ešte pristrihnem). Takto vyrobenú "zdobičku" držíme v dlani a stláčaním zdobíme podľa vlastnej fantázie.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Toto je na ukážku z medovníčkov, ktoré som robila na žiadosť priateľov na ich svadbu.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Srdiečko pre mladomanželov.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Z medovníčkov robievam aj 3-D tvary - napríklad takúto šperkovnicu, upiekla som si jednotlivé diely, pospájala špáradlami a "zlepila" hustejšou bielkovou polevou. Šperkovnica bola naplnená čokoládovými cukríkami a spolu so srdiečkom hore bola súčasťou svadobného daru.

    Bezlepkové medovníčky (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

evusik
no teda, sú nádherné, ja aj keby som sa rozkrájala tak neozdobím....si veľmi šikovná, nádhera :-)
angelheart
"Dokonca som ich aj narýchlo prizdobila" - ja keby som to zdobila celý deň, tak nič originálne na medovníkoch nie je ... súhlasím s evusik, jednoducho nááádhera.
majkas
súhlasím s angelheart, ja tiež tak zdobím že sa radšej nechválim:)
@dobizu sú naozaj nádherné a určite sú aj chutné. Aspoň už nemusím zhaňať recept na medovníčky na vianoce. a tú knižku si asi kúpim tiež ;)
majkas
este som chcela dopisat ze kobuk dole, mas moj obdiv ;)
alexdidi
Krásne...profesionálna práca...akú múku by som mala použiť, ak to nemajú byť bezlepkové medovníky?
dobizu
Ďakujem všetkým, ale aj vy by ste to tak dokázali, chce to len cvik, aj mne sa spočiatku triasla ruka, rozlievala poleva... @alexdidi - to by som si netrúfala povedať, či sa v tomto recepte nahradiť múka a ostatné nechať podľa predpisu. Ak chceš, napíšem ti recept, podľa ktorého pekávam medovníčky klasické a tam používam hladkú múku T 650. @majkas - sú fakt výborné, včera som ich piekla, dnes už nemáme, všetci sa na ne vrhli a teraz odišla návšteva, ešte sme im aj zabalili! - a dali si objednávku na Vianoce :-) - vrele odporúčam!
babav
Prekrasne,priam z nich sala neuveritelna trpezlivost!Ja ich peciem
iba tradicne na vianoce ;zdobim s orechami,mandlami ,hrozienkami
a cokoladou.
tatranka
Veľmi pekné.Zdobenie priam profesionálne.Pekne spracovaný celý fotorecept.
janger
@dobizu , no to je nadhera! Ako jemna krajka. Si strasne sikovna. A to s tym vrecuskom, to je tiez super napad. Netreba robit kornutky.
honestka
Krasa! a tie "cipkovanie" stale obdivujem a je ich takmer skoda zjest... ja som si zdobila niekedy medovnicky na stromcek, pretoze tu sa cokolada na stromceky nedava, ale to cipkovanie som sa nikdy neodvazila skusit urobit. Uz sa tesim na obrazky medovnickov, ktore budete robit k Vianaociam. Ja peciem velmi dobre, mam pardubicky stary recept, ale zdobim minimalne.
kuchticka
@dobizu , si UMELKYNA! Ja bych to tak nikdy krasne nanazdobila. Zdobim kazde Vianoce rozne cukrovinky i medovnicky, ale tie tvoje su priamo na vystavu. Skoda ich zjest.
samanka
no tééééda @dobizu - šikovné ruky a umelecké nadanie. Takéto "ručné práce" veľmi obdivujem. A véééľmi ľúbim aj medovníčky, hlavne tie zdobené cukrom, lebo sú sladučké a voňavé....
dobizu
ĎAKUJEM vám všetkým za milé slová. Medovníčky sú mojím najobľúbenejším pečivom, vravím, že majú svoje čaro, ich vôňa, chuť, krása... neodolajú im malí ani veľkí! Pečiem ich minimálne mesiac pred Vianocami, aby sa "vydýchali", potom ich zdobím, robím medovníkové domčeky... - je to pre mňa nádhera predvianočných príprav... :-) A to zdobenie? To chce len cvik. Keby ste videli moje prvé pokusy!!! :-) Každý rok som sa tešila na predvianočné vydanie Medovníčkov (vlani vyšli poslednýkrát - škoda) a čerpala som inšpirácie. A zdobenie medovníčkov a tiež tort je pre mňa neskutočný relax od práce učiteľky a výchovnej poradkyne! - medovníčky neodvrávajú, "usmievajú sa" na mňa a robia radosť všetkým!:-)
dobizu
@alexdidi - už som pridala do mojich receptov aj recept na tie klasické medovníčky, takže môžeš vyskúšať. Prajem veľa zdaru! :-)
majkas
ahoj dobizu, pls chcem sa spytat ze ake boli tieto medovnicky ked troska postali. myslis ze ich mozem upiect uz teraz, ze budu do vianoc makke?
dobizu
@majkas , tieto medovníčky pokojne môžeš piecť aj deň pred štedrým dňom a budú fantasticky mäkké, prvý deň sú trošku chrumkavejšie po dopečení, ale od druhého dňa sa rozplývajú na jazyku. Nebo sa, mám to overené, od augusta (po diagnostikovaní celiakie v júli som začala experimentovať :-) a piekla som ich prvýkrát) som ich do dnešného dňa robila minimálne 15x - nielen pre mňa, aj pre kolegyninu dcérku, moja neter a naši doma už iné ani nechcú. Vraj im veeeeeeeeľmi chutia!!!!! Ja som často rada, ak si uchytím pár kúskov. A ešte jeden typ - skúšala som z jednej dávky tak, že som pár medovníčkov podrvila, zmiešala so slivkovým lekvárom a tým som spájala vždy dva medovníčky a tiež to bola dobrota!!! A teraz mi ešte napadlo, že takéto plnené sa môžu poliať čokoládou ako pardubické perníčky (ale ja čokoládu nemám rada...) Dúfam, že ti budú chutiť. Daj mi prosím vedieť! :-)
majkas
ja som chcela piect cez tyzden, ze nech uz pred vianocami nemam taky zhon:) s tym lekvarom je to dobry tip, ja tie pardubicke pernicky mam velmi rada. a urcite dam vediet ako sa podarili. a este pls k tomu zdobeniu, tie take krasne cipkovane sa ako robia? to len tak rukou spravis tu mriezku (da sa to vobec len tak rukou? :)) a potom do nej este akoby plnis stvroceky?
dobizu
@majkas - to zdobenie robím presne tak, ako si napísala. Najskôr si urobím vodorovné čiary, potom na ne čiary kolmo - vznikme mi mriežka. Do štvorčekov potom robím bodky - vypĺňam tie štvorčeky. Ono je to vlastne akoby som vyšívala na kanavu krížikom. Aj vzory sa dajú robiť tie, ktoré sú na vyšívanie krížikom. Chce to len veľa trpezlivosti a ešte viac cviku. Ja takto zdobím asi šiesty rok. Spočiatku som aj ja mala kadejaké čiary, len nie rovné :-) Postupne sa však ruka vycvičí :-) Aj keď zdobím po dlhšom čase, musí sa ruka najskôr rozhýbať, čím viac zdobím, tým to ide lepšie, ale neskutočne pri tom trpí krčná chrbtica, raz ma aj seklo, týždeň som nemohla otočiť hlavu, musela som sa otáčať celá :-)
majkas
@dobizu tak o bolesti krcnej chrbtice mi nemusis hovorit:) idem prave spravit cesto a hadam do konce tyzdna ich napeciem - uvidime ako mi mala dovoli:)
a pls este k tom u zdobeniu, to ked je cele srdiecko alebo cast akoby zamalovane to ako robis? nejakym stetcom alebo rozotries lyzickou?
dada1010
nikdy nepochopím ako to niekto dokáže takto ozdobiť, ja by som nič podobné neurobila ani keby som si ruky dolámala :-)
dobizu
@majkas - tie vyplnené časti robím tak, že si urobím kontúru časti, ktorú chcem mať zatretú a trochu redšou polevou to pomocou takého istého vrecka nastriekam a jemne rozotriem. Potom to nechám zyschnúť (väčšinou do druhého dňa) a až potom dozdobím.
@dada1010 - si zlatá, ale určite by sa to naučila, chce to len cvik, pevnú ruku a ešte pevnejšie nervy :-)
majkas
@dobizu dik. Medovnicky su uz napecene, prva varka na plechu mi sice mierne prihorela ale na ochutnavku boli fajn a boli teda este su naozaj fajnove. Zdobenie si necham asi na vikend, dnes uz stacilo:) A piekla som na teplovzdusnej funkcii, stacilo piect 6 minut na 160st.
mvrek
ako sa pracuje s cukrovou polevou, ked ju máte v dlani, ona tým teplom ruky náhodou neriedne? niekde som čítala že sa môže pridať aj solamyl, že je potom lepšia. čo vy na to?
dobizu
@majkas , som rada, že sa vydarili a že chutia, my sme si ich obľúbili celá rodina a pritom len ja mám bezlepkovú diétu. Sú ozaj výborné hneď po upečení. @mvrek - Solamyl nepoužívam, ja robím polevu tak, ako som napísala, tiež si treba dať pozor a bielok s cukrom nešľahať, len miešať!!! a v dlani mi neredne..., ale je pravda, že zo začiatku som konzistenciu nie vždy odhadla - chce to tiež cvik :-) Správnu hustotu si priebežne skúšam na chrbáte dlane - urobím si čiarku, či sa mi nerozteká alebo či nie je príliš hustá - podľa toho pridávam ešte cukor alebo citrónovú šťavu.
monicka2011
Krásne!!!!!! Tiež pečiem perníčky a preto som rada,že si tiež môžem upiecť aj pre seba a nielen pre deti :D Ďakujem za recept!
antamauru
Medovnicky su krasne :) Da sa na ne pouzit aj Mix C alebo musi byt nutne Mix B ? vyskusala by som ich na Vianoce pre priatela :)
dobizu
@antamauru - ďakujem...kľudne môže byť aj Mix C, robila som ich aj z obyčajnej Mantlerky a boli výborné...dúfam, že sa ti vydaria a osladíš si nimi vianočné sviatky...
janger
@dobizu , ako strasne davno som ta tu nevidela. Vitaj spat :-). Chybala si nam...
babinka
vitaj - velmi si mi tu chybala, bolo mi luto, ze si sa odmlcala. Ty ani nevies, ze nebyt teba, nezdobim perniky cipkou - ty si ma nastartovala, tvoje vyrobky a rucicky. Som rada, ze si sa rozhodla k nam vratit a verim, ze si plna elanu :))
dievcalm99
práve ich pečiem, včera som robila cesto, robilo sa super, a spravila som jeden obrovský, ktorý sa mi akurát zlomil :( ale tie menšie sú dobré, len som zvedavá či to budem vedieť ozdobiť
dobizu
@dievcalm99 - som rada, že sa cesto podarilo, je veľmi chutné, ale krehkejšie a väčšie výtvory sa môžu ľahko zlomiť :( ale to nevadí, aj tak sú chutné :D a zdobiť budeš určite vedieť, len zo začiatku má človek neistú ruku, ale časom sa vypracuješ :) veľa šťastia prajem a dúfam, že budú chutiť :)
babinka
vnucata potrebuju na halloween nieco, rozhodla som sa upiect tieto: pernikybudu na drevenej palicke , okruhle, poliate polevou a zdobene "tekvicovou tematikou", ale to uz budu robit vnucky, tesia sa na pracu a ja tiez :)
dobizu
To ma teší, @babinka , a dúfam, že nielen budú chutiť, ale hlavne že s vnúčatkami pri ich ozdobovaní zažijete veľa radosti a zábavy...
danmez
Robila som ich cez víkend, pre kamarátku ktorá má BZL dietu, no moje deti sa išli za nimi potrhať. Iba som ich skryla a odložila. Vynikajúce. Možem odporučiť!!!
dobizu
Milá @danmez ! Nesmierne ma to teší. Sú ozaj výborné, dlho vydržia - teda pokiaľ odolajú malým i veľkým nájazdníkom. Ja medovníčky vždy robievam minimálne z dvojitej dávky a veru tiež musím schovávať :D
vetron
vynikajuce medovnicky,akurat som ich dopiekla,velmi sa z nich tesim,super recept,dakujeeem:-)
babka63
teda!!! musim povedat,ze su famozne...dakujem za recept,konecne po rokoch medovnicky,ktore su makucke a navyse nepoznat, ze su bezlepkove....ja nie som celiaticka a medovniky som velmi nemusela,ale teraz mam problem,aby som ich sama nepojedla...chutia vsetkym a uz len ozdobovat...pekne sviatky zelam :)
dobizu
@vetron a @babka63 - ani si neviete predstaviť, akú radosť mám z vašich komentárov. Som úprimne potešená, keď viem, že som niekomu svojou kvapkou skúsenosti osladila život a spríjemnila najkrajšie dni v roku, ale aj bežné chvíle. Prajem všetkým nádherné Vianoce plné lásky, rodinnej pohody, splnených prianí a chutného maškrtenia :-)
hrka
chcem sa opytat, ja om ich robila presne podla receptu a oni krasne nabehli a potom sa kazdy plech splasol, co sa mohlo stat?
dobizu
@hrka - to je mi ľúto, ale mne sa to ešte nikdy nestalo ani s bezlepkovými, ani s klasickými - a medovníčky pečiem aj desaťkrát do roka. Vždy mi pekne narastú. Na čo si však dávam pozor je, aby som ich nevyvaľkala príliš na tenko. A sú krásne nadýchané a mäkké. Ozaj netuším, čo sa mohlo stať. Ak je to také hrozné, podrv ich, pridaj trochu masla, lekvár, mleté orechy, kakao, rum... a urob guľky. Tie sa určite zjedia :)
mitrik
no musim povedat ze ako moj maly zbadal tento recept museli sme urobit hned cesto!!! piekla som uz kadejade bezlepkove no tieto vedu!!! (ja som namieto hery pouzila kokosovy tuk a vydarili sa)
super !!! -)
dobizu
@mitrik - Som veľmi rada... vždy ma nesmierne poteší, keď chutí, hlavne drobcom... v našej rodine medovníčky vedú, niekedy nestíham vypekať... a ak môžem dať ešte jeden tip - z odkrajkov, ktoré premiesim, vyvaľkám plát, potriem lekvárom, stočím a upečiem takú medovníkovú roládu - je veľmi svieža, mäkučká... skús :-)
teresalaura
waw, tak to je skoda, ze som ich neobjavila skor... cesto na tie klasicke mam uz zarobene v chladnicke. No ukladam do KK a nabuduce budu tieto. Suhlasim, ze zdobenie je uzasny relax a chce to cvik, trpezlivost a ... dobry zadok :) Zo zaciatku aj mne sa ruka trasie, no po par prvych pokusnych medovnikoch uz poslucha na myslienku. Drzim palce vsetkym pri peceni a zdobeni!
denverb
Dakujem za super recept, peciem podla neho bezlepkove medovnicky uz druhy rok:) Dobizu, myslis ze tie 3D tvary- nieco ako torta, by isli spravit aj z bezlepkovej verzie?:) Drzalo by mi to pokope?
dobizu
Ďakujem za milé komentáre :-) Som nesmierne rada, keď sa medovníčky podaria a chutia vám :-) @denverb - neviem, čo chceš konkrétne robiť, ale ja som z tohto cesta robila aj chalúpku a držala pokope ako z klasického cesta. Skús možno v menšom a uvidíš, ako sa bude dariť :-)
denverb
:-)Ok, dakujem, vyskusam, dam vediet ako sa darilo:-)
denverb
:-)Ok, dakujem, vyskusam, dam vediet ako sa darilo:-)
martab
SUper. Prave zaciname s vnukom bezlepkovu... Kazdy rok pecieme medovnicky. Uz sa ma pytal, kedy zacneme. Ideme skusit...
tobiaska
Práve dopečené a ako sa zdá, ak chcem aby ostalo niečo do Vianoc, musím ich dobre schovať! :) Veľmi dobré, len som potrebovala trochu viac múky, lebo cesto bolo riedke. Robila som z Mix B. Vajíčkom sme potrieť nestihli, no vyzerajú pekne i tak! :) Ďakujem za recept!
ivanap
Včera som skúšala s deťmi. Štvorročnú dcérku mám celiatičku. Veľmi sa nám podarili. Bola nesmierne šťastná, že má aj ona svoje perníky. Dnes ich zobrala ďetom do škôlky na ochutnanie. Takže budeme piecť aj ďalšiu várku. Ďakujeme veľmi pekne za receptík.
dobizu
Drahá @tobiaska a @ivanap - ani si neviete predstaviť, ako ma teší, že ste našli niečo, čo Vám svojou chuťou pomôže vyčariť dokonalú predvianočnú a vianočnú pohodu a náladu. Medovníčky nielen pohladia detské aj dospelé brušká, ale hlavne zahrejú srdiečka a vyčaria úsmev na tvári. Verím, že aj v budúcnosti budú medovníčky podľa tohto receptu patriť k dobrotám, ktoré vo Vás umocnia vôňu a chuť domova... :-)
jaricka
Musim velmi velmi pochvalit recept, medovnicky su vyborne, makkucke, s cestom sa dobre pracovalo. Ani by clovek nepovedal,ze su bezlepkove. Naozaj chutia vynikajuco a to ja som nikdy az tak nemala medovnicky v oblube :)
1x dobizu
zuzka193
Ja perníčky veľmi nemusím, vadí mi na nich to aromatické korenie. Robila som ich pre to, aby mal syn niečo na ozdobovanie a aby to bolo niečo tradičné vianočné. A keďže mám doma len bezlepkovú múku, tak som si našla tvoj recept a upiekla ešte minulý víkend. A hádaj čo? Už nemáme nič. Jedla som ich aj ja a to som sa musela krotiť, aby doma nepovedali, že som všetky zjedla ja. Sú VÝBORNÉ a vrelo každému odporúčam tento recept.
dobizu
Drahá @zuzka193 , úprimne ma zahrial na srdci Tvoj komentár. Som šťastná, že aspoň takouto kvapôčkou môžem prispieť k príjemnej atmosfére, radosti a pohode všedných i sviatočných dní milých ľudí. Ja tiež nemôžem aromatické perníkové korenie, preto kombinujem len škoricu a klinčeky, tie mi nezaťažia trávenie a navyše prenádherne voňajú :-) A aj ty hádaj, čo...? Ja som už tiež piekla druhýkrát, lebo prvú dávku sme zjedli, teraz pre istotu z jeden a pol dávky! No mám podozrenie, že do Vianoc ešte padnú (každý, kto ide do komory, vyjde s minimálne jedným medovníčkom v dlani) a ja budem vypekať do tretice :D To je však na Vianociach to najkrajšie a najvzácnejšie - čaro chutí, rozžiarených očí a spokojných srdiečok :-) Krásne predvianočné dni :-)
veve90
Dobrý deň,
včera som si chystala cesto na medovníčky, tento recept ma naozaj oslovil a pozitívne reakcie mi dali nádej, že vyjdu aj mne, no cesto bolo strašne moc riedke tak som teda pridala múky naviac, potom sa mi ale strašne trhalo a podľa konzistencie som usúdila, že prihodím ešte vajíčko. Nakoniec bola konzistencia celkom ok, teraz odpočíva v chladničke a dnes večer alebo zajtra chcem piecť, no mám obavy, či mi to vôbec pôjde vyvaľkať atd. Kde sa mohla stať chyba? Použila som bzl múku Jizerku. Všetko bolo podľa receptu od vás, okrem značky múky :( Ach som z toho nešťastná lebo po rokoch som sa chcela zase obuť do bzl pečenia keďže som celiatik. Dúfam, že to bude nakoniec ok a budem sa môcť pochváliť, že sa to podarilo zachrániť :)
dobizu
@Veve90 (13.12.2016 12:49)

Milá Veve90, nezúfaj, určite sa podaria... :-) Ja som ich piekla mnohokrát a vždy sa mi podarili. A keby neboli podľa tvojho gusta, skús ich podrviť, pridať orechy, cukor, kakao, maslo, lekvár, trochu rumu... - podľa fantázie... a urobiť rumové guľky obalené v kokose... :-) S Jizerkou žiadnu skúsenosť nemám, a žiaľ, asi len ťažko môžem povedať, či a kde bola u teba nejaká chyba... Tak nech sa darí, a hlavne nech chutí... :-)
veve90
@Dobizu Tak myslím, že môžem povedať, že sa vydarili, síce popraskali trochu tak dúfam že to pri zdobení nebude vadiť. Aj tak som spokojná a recept ukladám ☺️ Vyšlo mi takmer 90ks! Večer chcem zdobiť ak stihnem tak keď tak pridám foto
nanacel
Najlepšie bezlepkové medovníky. Ešte sme neozdobili a už sú preč a idem robiť ďalšiu dávku. Ďakujem za tento recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia