Orechový koláč
Orechový koláč

Hnetené orechové rezy

ancicka - fotkaancicka, 11. novembra 2019
Hnetené orechové rezy
Foto: ancicka

Fajnový orechový koláčik, ktorý si obľúbite po prvom súste.

36
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
3 PL
150 g (Palmarin)
300 g
1 bal.
3 PL
Plnka:
200 g mleté
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme mäkké maslo, hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme 3 lyžice mlieka. Cesto vypracujeme.

  2. 2

    Plnka: Vyšľaháme bielky s cukrom do peny, potom primiešame mleté vlašské orechy.

  3. 3

    Cesto rozdelíme na tri časti. Dve vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech si pripravíme menší (cca 25x30 cm), ako klasický, alebo si prispôsobíme suroviny na väčší klasický plech.

  4. 4

    Jednu vyvaľkanú časť cesta dáme na vymastený plech a potrieme lekvárom, priložíme druhé vyvaľkané cesto a navrstvíme orechovú plnku.Tretiu časť cesta rovnomerne nastrúhame na hrubom strúhadle na vrch koláča. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C , 25 - 30 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takéto jednoduché koláčiky mám rada, a ešte k tomu je orechový, tak už mu nič nechýba, len ho ochutnať....a aspoň si ho uložiť do KK :))
haji
Moc pěkný receptík, bezvadná kombinace jednoduchých surovin, ořechy nikdy nezklamou. Moc děkuji za inspiraci, milá @ancicka , už vím, že tvoje rezy budu také milovat!!
fialka49
Keď tento koláčik robím k Vianociam, tak do plnky zamiešam len tak odoka aj kandinzovanú pomarančovú kôrku (pripravujem si sama). Výborná kombinácia. Koláčik je vďačný - vláčny, šťavnatý, chutný a hodne sa dá z neho nakrájať ( robievam z dvojitej dávky).
evanaaa
@rubyrom , hádam, že si nová diabetička, ja som tiež, síce nie nová, aj som s počiatku dodržiavala diétu, čo sa týka sladkostí, na ktoré som bola predtým navyknutá a až do plaču mi bolo, keď som videla tie lakotinky o ktoré som prišla, no časom som popustila a teraz si dám ak mám chuť....treba si merať glyk. a podľa toho.
1x haji
kvakac
Tvoje koláče mi veľmi pripomínajú starkú, ktorá tiež takéto dobroty nám robila.. Tvoja rodina ťa musí zbožňovať, keď im takéto dobroty robíš. Zlate to tvoje ruky, ktoré takéto dobroty vyrábajú.
1x motyka
sobon
Toto je vyyyyborny kolac, asi najlepsi orechovy mnam… dakujem za recept😊