Hnetené orechové rezy
Fajnový orechový koláčik, ktorý si obľúbite po prvom súste.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 PL |
|
150 g (Palmarin) |
|
300 g |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
200 g mleté |
|
200 g |
|
3 ks |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme mäkké maslo, hladkú múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme 3 lyžice mlieka. Cesto vypracujeme.
- 2
Plnka: Vyšľaháme bielky s cukrom do peny, potom primiešame mleté vlašské orechy.
- 3
Cesto rozdelíme na tri časti. Dve vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech si pripravíme menší (cca 25x30 cm), ako klasický, alebo si prispôsobíme suroviny na väčší klasický plech.
- 4
Jednu vyvaľkanú časť cesta dáme na vymastený plech a potrieme lekvárom, priložíme druhé vyvaľkané cesto a navrstvíme orechovú plnku.Tretiu časť cesta rovnomerne nastrúhame na hrubom strúhadle na vrch koláča. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C , 25 - 30 minút.
Tiež orechový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu