Foto: ancicka
Jemný šťavnatý zákusok.
36
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
20 g |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
1/2 l |
|
5 PL |
|
2 ks |
|
250 g |
|
200 g |
|
1 bal |
|
podľa chutí |
|
asi 1,5 dl |
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na polovicu.
-
2
Každú polku vyvaľkáme vo veľkosti plechu a na pomastenom upečieme. Popicháme vidličkou pred pečením.
-
3
Z mlieka, múky a vanilkových cukrov uvaríme puding. Maslo s pr. cukrom vyšľaháme a spojíme s vychladeným pudingom a dobre vyšľaháme.
-
4
Pripravíme si kávu, pridáme arómu a v nej jemne máčame piškóty tak,
-
5
že si na jedno cesto rozotrieme polovicu plnky, na plnku ukladáme máčané piškoty
-
6
a na piškóty rozotrieme druhú polovicu plnky.
-
7
Zakryjeme druhým plátom a vrch polejeme čokoládou. Necháme v chlade stuhnúť
-
8
a pokrájame na rezy.
Diskusia k receptu