Foto: dadasva
Odkedy som sa dozvedela, aký prospech máme z húb, cpem ich kam sa dá :)
4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 2 PL |
|
3 - 4 strúčiky |
|
1 balenie |
|
3 ks |
|
cca 2 PL (nemusí byť) |
|
1 kocka |
|
(NATUR alebo Solamylka alebo domáca, ...) |
|
|
|
|
|
|
|
Na zahustenie: | |
|
Postup
-
1
Na horúcom oleji opražíme roztlačený cesnak - množstvo podľa chuti. Pridáme pokrájanú hlivu, posypeme mletým korením, červenou sladkou paprikou, pridáme bujón a vegetu a podusíme. Podlejeme vodou a pridáme zemiaky, ktoré sme si medzitým ošúpali a pokrájali, dolejeme požadované množstvo vody.
- 2
Varíme, pokým zemiakynezmeknú, prídame rajčinový pretlak, premiešame, necháme zovrieť, zaprášime ovsenými otrubami s klíčkami (alebo múkou, ako kto zvykne). Necháme zovrieť, posypeme majoránkou, tú necháme pod pokrievkou spariť a podávame s chlebom alebo len tak.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu