Hlivový guláš (vegan)
Autor receptu: dadasva
Odkedy som sa dozvedela, aký prospech máme z húb, cpem ich kam sa dá :)
4 porcie |
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Na horúcom oleji opražíme roztlačený cesnak - množstvo podľa chuti. Pridáme pokrájanú hlivu, posypeme mletým korením, červenou sladkou paprikou, pridáme bujón a vegetu a podusíme. Podlejeme vodou a pridáme zemiaky, ktoré sme si medzitým ošúpali a pokrájali, dolejeme požadované množstvo vody.
- Varíme, pokým zemiakynezmeknú, prídame rajčinový pretlak, premiešame, necháme zovrieť, zaprášime ovsenými otrubami s klíčkami (alebo múkou, ako kto zvykne). Necháme zovrieť, posypeme majoránkou, tú necháme pod pokrievkou spariť a podávame s chlebom alebo len tak.