Hlivový guláš (vegan)

Autor receptu: dadasva

Odkedy som sa dozvedela, aký prospech máme z húb, cpem ich kam sa dá :)

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na horúcom oleji opražíme roztlačený cesnak - množstvo podľa chuti. Pridáme pokrájanú hlivu, posypeme mletým korením, červenou sladkou paprikou, pridáme bujón a vegetu a podusíme. Podlejeme vodou a pridáme zemiaky, ktoré sme si medzitým ošúpali a pokrájali, dolejeme požadované množstvo vody.
  2. Varíme, pokým zemiakynezmeknú, prídame rajčinový pretlak, premiešame, necháme zovrieť, zaprášime ovsenými otrubami s klíčkami (alebo múkou, ako kto zvykne). Necháme zovrieť, posypeme majoránkou, tú necháme pod pokrievkou spariť a podávame s chlebom alebo len tak.