Hlivovová polievka z východu fotorecept
Foto: gordonko
skončil sa víkend a mi sme sa vrátili domou až zo samého východu , zažili Zobraziť celý popisskončil sa víkend a mi sme sa vrátili domou až zo samého východu , zažili sme kadečo ,napr. 4 ročné obdobia v jedno poobede ( bláznivý apríl ) ,ale aj sme mali polievku , ktorá nám chutila natoľko ,že sme sa rozhodli urobiť si ju aj doma
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
potrebné suroviny .... zabudol som priložiť čierné korenie a mrkvu som dal iba jednu
-
2
hliva umytá a pokrájaná , zeler , petržlen a mrkva nakrájané - netreba dávať veľa mrkvy ,lebo polievka bude ,, sladká ,,
-
3
do hrnca nalejeme oleja ,aby zakrylo dno a necháme ho rozpáliť , pridáme pokrájanú zeleninu a hlivu a ochvilku pridáme podravku a trochu soli (odporcovia podravky nech si iba osolia ) asi 10 minut dusíme - neodchádzať miešať sa doporučuje
-
4
keď máme podusené pridáme čerstvo namleté čierné korenie - ja nemám tak klasika
-
5
prilejeme vodu odporúča sa najviac 2 litre , aby bol kvalitnejší vývar. Gazdina varila v klasickom hrnci na miernom ohni do dvoch hodín , aby hliva zmäkla , ja 25 minút v tlakovom hrnci
-
6
... a vo vedlajšom hrnci si spravíme cestoviny ..... moja mama vedela robiť domáce rezance ,že jej susedy závideli ,ale ja som to ešte neskúšal - prsty mam všetky
-
7
DOBRÚ CHUŤ
,,objednávatelka,, tejto polievky ked ju jedla na východe povedala že chutí ako mäsová polievka .... a tato sa zjedla do hodiny všetka ,podaktorý si aj daly duplu
si macher. ja som včera uvarila podobnú ako ty, ale so šampiňónmi, podľa tvojej inšpirácie. nech sa dobre varí a ďakujem aj za predošlú radu ohľadom smržov.