Hlivovo-syrová nátierka fotorecept

vladokk - fotkavladokk, 15. marca 2014
Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept)
Foto: vladokk

S chuťou sa dá vyhrať podľa množstva pridaných ingrediencií.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
2 ks
5 strúčikov
15 ks
0,5 ks
1 ks
1 ks
2 pl
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu so strúčkami cesnaku osmažíme na olivovom oleji.

    Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice pridáme hlivu a podusíme, pokiaľ nezmäkne. Pridáme syr nivu, bambino a mascarpone.

    Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Množstvo syrov je ľubovolné, podľa gusta, komu čo chutí. (1/2nivy, 1ks črievko syra bambino (väčšie balenie) , smotanový syr (mascarpone) 1 balenie 250g.

    Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridané syry do hlivy a cibule na panvici na miernom ohni zahrejeme, aby sa spustili. Zmes necháme trochu vychladnúť v nádobe, v ktorej môžeme použiť ručný mixer. Nakoniec pridáme medvedí cesnak, ( ktorý je momentálne IN :) ) a pomazánku rozmixujeme. Je ľahko roztierateľná na chlieb resp. hrianky. Miesto hlivy je možné použiť iné huby. Dobrú chuť prajem.....

    Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Recept me zaujal nazvem. Ale takhle zlikvidovat hlivu vsim moznym, nakonec 2 polevkovyma lzicema vegety, tak to si ta uzasna hliva opravdu nezaslouzi. Jak chutne to musi byt jen hliva se syrem, trochu pepre, maximalne trochu medvediho cesneku.
MIJAITA vegetu nepoužívam tú z éčkami, ale vyrobenú z vlastných usušených surovín :) , v nej je obsiahnutá aj hliva v sušenom stave
@vladokk ja to nemyslim zle, ale i kdyby vegeta 1000x bez ecek, o ktera v mem pripade vubec nejde, tak jsem se mnohokrat presvedcila, jak to prebije chut pomazanky, polevky, omacky..... k tomu niva, cesnek.... muze ti chutnat, jinak bys nepridal mezi recepty, ale ja myslim, ze te hlivy je skoda. Niva je aromaticka, cibule i cesnek a ta krasna chut hlivy prijde vnivec. Muj nazor. Ale pomazanku si udelam, dobra inspirace!
hliva sa nedá pre svoje schopnosti "zabiť" to čo si napísala vo svojom prvom príspevku ;) ... viac o nej a o jej pestovaní pojednávam na svojej stránke zde
 vlado.webnode.cz


a prehodnocujem samotný názov receptu na syrová pomazánka s hlivou :)
ďakujem :) existuje aj sáčková už naočkovaná násada, ktorá sa dá dopestovať aj na balkóne, potrebuje to menej slnečné miesto, ale je to radosť dopestovať si vlastnú hlivu veľa zdaru
Páči sa mi tvoja nátierka z hlivy ustricovej.Jedno obdobie som volila do jedál ako náhradu mäsa hlivu.Všade dostatočne dobre zastúpila hliva,mäso.Aj tu mám pár receptov,kedy hlavnou ingredienciou je hliva.
Tak vznikol hlivový paprikáš,hlivové rizoto,hliva ako držky .....a tak by som mohla vymenovávať jedlo,kde hliva nahradila mäso.
No tu máš nátierku a ja ju tu tiež mám,no v inej podobe,ale tiež veľmi chutnú.Ponúkam na zhodnotenie.Vyskúšaj! varecha.pravda.sk/recepty/natierka-z-hlivy-ustricovej-ako...

Pridaj komentár k receptu: