Foto: vladokk
S chuťou sa dá vyhrať podľa množstva pridaných ingrediencií.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu so strúčkami cesnaku osmažíme na olivovom oleji.
-
2
Do panvice pridáme hlivu a podusíme, pokiaľ nezmäkne. Pridáme syr nivu, bambino a mascarpone.
-
3
Množstvo syrov je ľubovolné, podľa gusta, komu čo chutí. (1/2nivy, 1ks črievko syra bambino (väčšie balenie) , smotanový syr (mascarpone) 1 balenie 250g.
-
4
Pridané syry do hlivy a cibule na panvici na miernom ohni zahrejeme, aby sa spustili. Zmes necháme trochu vychladnúť v nádobe, v ktorej môžeme použiť ručný mixer. Nakoniec pridáme medvedí cesnak, ( ktorý je momentálne IN :) ) a pomazánku rozmixujeme. Je ľahko roztierateľná na chlieb resp. hrianky. Miesto hlivy je možné použiť iné huby. Dobrú chuť prajem.....
vlado.webnode.cz
a prehodnocujem samotný názov receptu na syrová pomazánka s hlivou :)
Tak vznikol hlivový paprikáš,hlivové rizoto,hliva ako držky .....a tak by som mohla vymenovávať jedlo,kde hliva nahradila mäso.
No tu máš nátierku a ja ju tu tiež mám,no v inej podobe,ale tiež veľmi chutnú.Ponúkam na zhodnotenie.Vyskúšaj! varecha.pravda.sk/recepty/natierka-z-hlivy-ustricovej-ako...