Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept)

Autor receptu: vladokk

S chuťou sa dá vyhrať podľa množstva pridaných ingrediencií.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu so strúčkami cesnaku osmažíme na olivovom oleji.
  2. Do panvice pridáme hlivu a podusíme, pokiaľ nezmäkne. Pridáme syr nivu, bambino a mascarpone.
  3. Množstvo syrov je ľubovolné, podľa gusta, komu čo chutí. (1/2nivy, 1ks črievko syra bambino (väčšie balenie) , smotanový syr (mascarpone) 1 balenie 250g.
  4. Pridané syry do hlivy a cibule na panvici na miernom ohni zahrejeme, aby sa spustili. Zmes necháme trochu vychladnúť v nádobe, v ktorej môžeme použiť ručný mixer. Nakoniec pridáme medvedí cesnak, ( ktorý je momentálne IN :) ) a pomazánku rozmixujeme. Je ľahko roztierateľná na chlieb resp. hrianky. Miesto hlivy je možné použiť iné huby. Dobrú chuť prajem.....