Hlivovo-syrová nátierka (fotorecept)
Autor receptu: vladokk
S chuťou sa dá vyhrať podľa množstva pridaných ingrediencií.
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu so strúčkami cesnaku osmažíme na olivovom oleji.
- Do panvice pridáme hlivu a podusíme, pokiaľ nezmäkne. Pridáme syr nivu, bambino a mascarpone.
- Množstvo syrov je ľubovolné, podľa gusta, komu čo chutí. (1/2nivy, 1ks črievko syra bambino (väčšie balenie) , smotanový syr (mascarpone) 1 balenie 250g.
- Pridané syry do hlivy a cibule na panvici na miernom ohni zahrejeme, aby sa spustili. Zmes necháme trochu vychladnúť v nádobe, v ktorej môžeme použiť ručný mixer. Nakoniec pridáme medvedí cesnak, ( ktorý je momentálne IN :) ) a pomazánku rozmixujeme.
Je ľahko roztierateľná na chlieb resp. hrianky.
Miesto hlivy je možné použiť iné huby.
Dobrú chuť prajem.....