Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept)

Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept)
Foto: tatranka
tatrankaTatranka, recept pridal: 8. februára 2012 17:04Ďalšie jeho recepty

Páčia sa mi rôzne pomazánky a nátierky.Preto som zvolila na dnešnú večeru hlivovú pomazánku,/biftek/ na hrianke.Je to rýchla a veľmi chutná pomazánka.

Suroviny

15
minút
príprava
5
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Hlivu oblanžírujem,/ prevarím v horúcej vode / asi 2 minúty.Nechám na site odkapať.Pokrájam ju na menšie kúsky.Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri.Pridám cibuľu,cesnak.Rozmixujem.Trochu posolím.Takto spracovanú zmes dám na panvicu s lyžicou oleja.Presmažím,aby sa odparila voda.
Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 1

2

Potom pridám jemný tavený syr,tento krát to bol Syrokrém.Nechám za stáleho miešania rozpustiť.potom pridám mleté korenie,štipku.Sladký kečup,horčicu a na koniec pokrájanú chili papričku.Premiešam.Nechám minútku povariť. Pomazánka je hotová.
Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 2

3

Už len pripraviť chutné hrianky.Verím,že si pochutnáte.
Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 3

4

Chutná večera.
Nátierka z hlivy ustricovej, ako biftek (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 6 ľudí (4,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cica2, 8. februára 2012 o 20:04
    tiež velmi rada robím pomazánky a páči sa mi aj táto tvoja...kk :-) krásne fotky, ako vždy!


  • irenaw, 8. februára 2012 o 20:09
    už sa teším ako vyskúšam, môže to byť s hlivou naozaj výborné :)


  • bejgi, 8. februára 2012 o 20:17
    z hlivy som pomazánku ešte nerobila, hliva je veľmi zdravá huba, môže to byť veľmi dobrééé, ukladám :)


  • danculka, 8. februára 2012 o 20:28
    Super to vyzerá a foto perfektné...


  • vierik, 8. februára 2012 o 21:48
    Hlivu mám veľmi rada,tak si mi @tatranka veľmi ulahodila,čo najskôr si urobím :-) Ďakujem...


  • mijaita, 9. februára 2012 o 09:21
    Hliva ustricna je sama o sobe vyborna houba, jiste jste uz delali vsichni rizky. Ja je pres zimu urcite tak 2 - 3x smazim. proto me zaujlao, ze z hlivy pomazanka. Urcite vyzkousim, ale bud z houby syrove, nebo jen orestovane na kousku masla. Dalsi uprava - kecup a horcice - neni to zbytecne, kdyz houba sama o sobe je tak dobra? Kazdopadne neco vytvorim, recept sam o sobe je dobre voditko a dalsi upravy jsou na kazdem z nas.


  • amelie, 9. februára 2012 o 09:53
    Nátierka sa mi páči, @Tatranka , huby mám rada a hliva je dobrá, určite vyskúšam.


  • sneica, 9. februára 2012 o 11:22
    natierky lubime...tato iste chuti skveleee...uvodne foto nadherne...:)


  • babav, 9. februára 2012 o 14:55
    Pekny recept....zdrava a iste chutna pomazanka.....


  • sylvinka, 9. februára 2012 o 17:34
    no toto fakt vyzerá úžasne! Chlapom sa zavďačím. Ukladám.


  • irenaw, 11. februára 2012 o 17:01
    @Tatranka dnes som túto nátierku spravila a chcem sa ti pekne poďakovať za recept. je naozaj výborná, už je uložená v mojom zošite :)))


  • tatranka, 11. februára 2012 o 19:15
    @irenaw teším sa,že si mi dala vedieť ako si spokojná s receptom.Teší ma,že vám chutnala.


  • korbacik, 15. februára 2012 o 12:04
    ... dnes alebo zajtra bude na večeru. Už teraz sa teším, hlivu doslova milujem. Pekné foto,@tatranka :)


  • tatranka, 15. februára 2012 o 16:46
    @korbacik teším sa,že ťa zaujala moja pomazánka.Myslím,že si pochutnáte.


  • zirafninka1, 18. februára 2012 o 13:28
    @tatranka to bola dobrota. nedalo sa prestat jest. hriankovac nestihal piect hrianky :) Dakujem za recept. Urcite este urobime.


  • tatranka, 18. februára 2012 o 15:24
    @zirafninka1 teším sa veľmi,že tebe a rodinke nátierka chutila.Keďže si odborníčka na krásne a dobré recepty,o to viac sa teším.


  • korbacik, 20. februára 2012 o 12:45
    Výýýýborná pomazánka! Rozumej - to nechválim seba, ale klobúk dolu pred @tatrankou. Nedalo by sa to zasterilizovať? Aspoň na pár minút, nech sa chytia viečka:)


  • korbacik, 20. februára 2012 o 12:49
    ... a nabudúce, keď ju urobím, prinesiem ochutnať aj do práce, nech kolegyne vedia a vidia, čo je dobré:))))


  • tatranka, 20. februára 2012 o 14:40
    @korb ácik, pýtaš sa či by sa to nedalo zasterilizovať? Neviem.Ale vieš,ako je to z hubami.Najlepšie je ich jesť čerstvé a jedlé !!!!! xixixi
    Aj nám táto nátierka vo forme bifteka veľmi chutí.
    @mijaita sa pýta či sú dôležité iné pochutiny.Ale ako vidíš sú.Preto že by to už nebol biftek,do ktorého tieto pochutiny idú.Namiesto surového žĺtka,je tam dobre vymyslený ten mäkký syr.A tak vzniká chutná,akoby mäsitá masa.
    Veľmi sa teším,že ti tak pomazánka-biftek chutí.Len keby nebola hliva taká drahá.


  • korbacik, 21. februára 2012 o 11:37
    ... my sme si urobili s dcérou aj včera:)))))


  • tatranka, 22. februára 2012 o 10:25
    @korbacik ja dnes robím polievku z hlivy- ako držkovú a nedalo mi,aby som si neodobrala na chutný hlivový biftek.Takže tiež,kedy mám možnosť,tak si ho urobíme.Napečiem hrianky a hostina je hneď.


  • korbacik, 22. februára 2012 o 12:10
    ... k tomu čaj s citrónom... No, mala by som ísť obedovať:)))


  • medovnicek, 27. februára 2012 o 16:08
    hlivu mám veľmi rada, najčastejšie z nej varím polievku, ale tento receptík ma veľmi zaujal a akonáhle kúpim čerstvú hlivu, tak hneď vyskúšam, už teraz mi slinky tečú...


  • tatranka, 27. februára 2012 o 19:29
    Vieš @medovn íček ak mám len trochu možnosť čerstvej hlivy,tak hneď robím biftek.A teraz posledne som vyskúšala rozmixovať celkom čerstvú hlivu.Neobvárala som ju,len som ju opláchla.@odporu čila mi to tu v komentárikoch@mijaita a mala pravdu.Čerstvú som potom osmažila.Bola výborná.
    Na budúce nebudem ani osmážať a dám len ingrediencie.Uvidím.


  • tatranka, 27. februára 2012 o 19:30
    ...popísala som to ako Talian... prepáč.


  • ursula4, 10. marca 2012 o 16:35
    veľmi chutná nátierka-aj mojim chlapom,ktorí huby nemajú radi chutila.Ďakujem


  • tatranka, 10. marca 2012 o 19:27
    @ursula4 to je naozaj veľká pochvala od teba.Ďakujem.


  • vierik, 13. apríla 2012 o 14:37
    @tatranka teraz si na nej pochutnávam miesto obeda,je véľmi dobručká.Včera si ma navnadila a dnes som si ju musela urobiť máš ďalšiu
    1 ***,,,


  • tatranka, 13. septembra 2012 o 18:34
    Ďakujem Vierka za veľmi príjemný koment.Budem sa snažiť a niečo pridám.


  • zifi, 11. decembra 2012 o 00:17
    Velmi dobry recept - hladal som nieco podobne...

    No kuzlo nechceneho ma naramne pobavilo: Po vetach "Pomeliem ju buď na mäsovom mlynčeku,alebo rozmixujem.Ja tieto práce robím na chopri." som si predstavil jazdu na chopperi, co je aj urcity druh motorky... :-)


  • tatranka, 12. decembra 2012 o 11:20
    @zifi nechtiac som ťa pobavila.Aj to sa mi ráta,že si našiel veľmi dobrý recept,ako píšeš a ešte si sa aj zasmial.


  • mariaklara, 27. decembra 2012 o 08:55
    Samé dobroty tam idú, recept si ukladám.


  • daguska, 30. apríla 2013 o 13:29
    Velmi pekny receptik, natierok nikdy nie je dost - super.


  • coldbery, 23. júla 2013 o 20:46
    príma recept....natiereky nejak nerobím,lebo ich nejeme ,ale z hlivy vyskúšam na hrianku,lebo veľmi ľúbime hlivu...:)


  • remcula, 24. júla 2013 o 16:44
    Jéé, Marti, to musí vyzkoušet!! Taky mne ještě nenapadlo dělat pomazánku z hlívy:-)


  • tatranka, 24. júla 2013 o 17:44
    @remcula , Janka vyskúšaj.My ju z pomazánok máme najradšej.Veď potom my dáš vedieť,ako chutila.


  • tatranka, 24. júla 2013 o 17:52
    @coldbery , Ivetka uvidíš,že na hriankach chuti lepšie,ako skutočný biftek.


  • vegetariankajana, 24. júla 2013 o 18:22
    dievcata, musim Vam napisat, ze mate moj obdiv za vsetky nadherne recepty - cukinove halusky, cukinove muffiny, tato hlivova pomazanka a mnozstvo inych - ste sikovne a velmi tvorive, patri Vam moja velka vdaka


  • tatranka, 24. júla 2013 o 22:34
    @vegetariankajana , ďakujem za tvoje uznanie.


  • kimlo, 25. júla 2013 o 08:42
    Môže to byť dobré, ale že to chutí lepšie ako skutočný tatarák, tomu neverim... tatarák je tatarák, nedá sa nahradiť ničím...


  • tatranka, 25. júla 2013 o 12:56
    @kimlo , nechytaj a za slovo.No žiadna náhrada nie je lepšia.To mi je jasné!Vieš,ale v tomto prípade mám istotu,že mi nič neuškodí,tak ako to môže byť v prípade surového mäska./ A najmä v týchto časoch,toľkých afér s mäsom./ Takto mám istotu,že sa ničomu nevystavujem.Vyskúšaj a uvidíš,že aj ty mi dáš za pravdu o tej zdravej náhrade s hlivami. Urob si ho! Pochopíš,o čom som písala.


  • vladokk, 16. marca 2014 o 19:51
    ďakujem vyskúšam :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist