Foto: sandra
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
600 g (hliva, šampiňóny) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
2 ks (alebo 5-6 cherry) |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
3 ks, väčšie |
|
2 ČL |
|
1 dl |
|
2 strúčiky |
|
|
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu.
-
2
Pridáme nakrájané huby a orestujeme.
-
3
Pridáme nakrájanú papriku, premiešame.
-
4
Pridáme aj nakrájané paradajky a necháme všetko spolu podusiť.
-
5
Medzitým si uvaríme nakrájané zemiaky do poolomäkka. Vody dáme len toľko aby zakryli zemiaky, keď budú napoly uvarené, môžeme ich pridať k uduseným hubám.
-
6
Do húb pridáme červenú mletú papriku a údenú mletú papriku, premiešame.
-
7
Poprášime 2 PL celozrnnej múky, dobre premiešame.
-
8
V tejto chvíli som pridala napoly uvarené zemiaky aj s vodou.
-
9
Pridáme 2 kl korenia garam masala, dobre premiešame.
-
10
Prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie. Ochutnávame zemiaky a keď sú mäkké, máme takmer hotovo.
-
11
Na záver prelisujeme 2 strúčiky cesnaku, a pokrm naposledy dôkladne premiešame.
-
12
Podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom, dobrú chuť!
Určite to vyskúšam.
Je to original z tvojej kuchyne?