Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept)
Autor receptu: sandra
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji speníme cibuľu.
- Pridáme nakrájané huby a orestujeme.
- Pridáme nakrájanú papriku, premiešame.
- Pridáme aj nakrájané paradajky a necháme všetko spolu podusiť.
- Medzitým si uvaríme nakrájané zemiaky do poolomäkka. Vody dáme len toľko aby zakryli zemiaky, keď budú napoly uvarené, môžeme ich pridať k uduseným hubám.
- Do húb pridáme červenú mletú papriku a údenú mletú papriku, premiešame.
- Poprášime 2 PL celozrnnej múky, dobre premiešame.
- V tejto chvíli som pridala napoly uvarené zemiaky aj s vodou.
- Pridáme 2 kl korenia garam masala, dobre premiešame.
- Prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie. Ochutnávame zemiaky a keď sú mäkké, máme takmer hotovo.
- Na záver prelisujeme 2 strúčiky cesnaku, a pokrm naposledy dôkladne premiešame.
- Podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom, dobrú chuť!
|