Hlivovo-šampiňónový paprikáš (fotorecept)

Autor receptu: sandra

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji speníme cibuľu.
  2. Pridáme nakrájané huby a orestujeme.
  3. Pridáme nakrájanú papriku, premiešame.
  4. Pridáme aj nakrájané paradajky a necháme všetko spolu podusiť.
  5. Medzitým si uvaríme nakrájané zemiaky do poolomäkka. Vody dáme len toľko aby zakryli zemiaky, keď budú napoly uvarené, môžeme ich pridať k uduseným hubám.
  6. Do húb pridáme červenú mletú papriku a údenú mletú papriku, premiešame.
  7. Poprášime 2 PL celozrnnej múky, dobre premiešame.
  8. V tejto chvíli som pridala napoly uvarené zemiaky aj s vodou.
  9. Pridáme 2 kl korenia garam masala, dobre premiešame.
  10. Prilejeme kokosové mlieko na zjemnenie. Ochutnávame zemiaky a keď sú mäkké, máme takmer hotovo.
  11. Na záver prelisujeme 2 strúčiky cesnaku, a pokrm naposledy dôkladne premiešame.
  12. Podávame s čerstvým chrumkavým chlebíkom, dobrú chuť!