Hlávková kapusta na karameli a pečená krkovička
Foto: diabambulka
:-D
porcií
Suroviny
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
|
|
1 PL |
|
trocha |
|
Na sladko : | |
|
|
|
|
Na slano : | |
|
|
|
|
Pečená krkovička na cesnaku : | |
1000 g |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
2 PL |
|
|
|
celá |
|
|
Postup
-
1
Kapustu s cibuľou nakrájame a zamiešame spolu v miske. V hrnci si pripravíme karamel a nasypeme kapustu s cibuľou a premiešame. Kapusta nám pustí vodu, tak pridáme len troška vody a dusíme do mäkka.Osolíme a dochutíme octom a podľa toho akú variantu ideme robiť dochutíme na záver. Na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom.
-
2
Hlávková kapusta na karameli na sladko : Na tanieri posypeme mletou škoricou a práškovým cukrom. ( ja to jem bez práškového cukru :-)
-
3
Pečená krkovička na cesnaku : Krkovičku nakrájame na plátky. Z každej strany osolíme, okoreníme a posypeme celou rascou. Plech vymastíme masťou posypeme cibuľou, nakrájaným cesnakom a uložíme plátky nakorenenej krkovičky. Vrch krkovičky opäť posypeme cibuľou a cesnakom. Troška podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180°C približne 1 hodinu. Počas pečenia mäsko obraciame..
-
4
Hlávková kapusta na karemli na slano : Na záver dochutíme mletým čierným korením, prípadne rascou a polejeme výpekom z mäska, ktoré budeme podávať ku kapustičke.
Diskusia k receptu