Hermelín zapečený v cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: evusik

inšpiráciu na tento recept som čerpala z obrázku na webe... lístkové cesto som vymenila za kysnuté, pridala som orechy a použila syr z bielou plesňou... výsledok predčil všetky moje očakávania...

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misky, do stredu urobíme jamku, vylejeme časť mlieka, pridáme kvasnice a štipku cukru, zakryjeme a necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšok mlieka, olej alebo rozpustené maslo (100g), soľ a vypracujeme cesto, necháme aspoň hodinku vykysnúť
  2. vykysnuté cesto rozdelíme na štyri časti, môžeme aj na viac záleží od toho aký veľký je syr... ja som robila len dva batôžky, zo zvyšku cesta som upiekla pletenky
  3. každú časť rozvaľkáme, do stredu dáme syr
  4. na vrch poukladáme tenké plátky jablka a posekané orechy... lepšie je použiť kyselšie jablko
  5. syr zabalíme do batôžka, potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a necháme na plechu podkysnúť
  6. pečieme na 220°C asi 12-15 minút
  7. piecť batôžky treba tesne pred podávaním
  8. pretože najlepšie na tom je keď si odlomíte kúsok kôrky a namočíte ju do horúceho syra v kombinácii s jabĺčkom a orechmi je to fantasticky dobré... kto má rád syr a dá sa samozrejme použiť akýkoľvek iný, tak odporúčam vyskúšať...
  9. takto zapečený hermelín môže byť výborným a prekvapujúcim pohostením pre návštevu ktorá má rada syry :-)
  10. ešte na záver: nabudúce oriešky dopredu opražím, budú ešte lepšie a voňavejšie