« Naspäť na tento recept

Hermelín v cestíčku s kašou a brusnicami verzia na vytlačenie



Autor receptu: redakcia


Postup receptu

Hotové vyvaľkané cesto vyrovnáme a rozrežeme na štvorce. Na každý štvorec dáme plátok šunky. Na šunku položíme polovicu hermelínu, potrieme vajíčkom a zlepíme šatôčku. Syr musí byť uzavretý z každej strany, aby pri pečení nevytiekol.

Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Hermelín podávame so zemiakovou kašou a s brusnicami.

Zemiaková kaša: Zemiaky ošúpeme a nakrájame. Uvaríme domäkka v osolenej vode – asi 30 minút. Do scedených uvarených zemiakov pridáme maslo, 150 ml mlieka a roztlačíme. Podľa potreby osolíme.

Suroviny




4
porcie
45
minút
príprava
15
minút
na 180 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist