Harlekýn od Mati

Autor receptu: jg

Harlekýn od Mati. Nič komplikované, len nezabudni tú plnku robiť s predstihom. :)

Suroviny

Postup

  1. Plnka: 175ml mlieka zohriať, NIE UVARIŤ so 125g masla a 100g čokolády na varenie. Keď sa všetko rozpustí, treba to ručným ponorným mixérom alebo klasickým mixérom zmixovať nasledovne: 30 sec šľahať, 1 min pauza, 30 sec šľahať.
  2. Dať do chladničky. Plnka musí stáť min. 8 hodín. Najlepšie z večera do rána.
  3. Korpus: Vyšlahať 5 bielkov, do tuhých bielkov primiešať 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru, 5 žĺtkov, 5 polievkových lyžíc polohrubej múky, kakao (kakao podľa potreby, tak 2-3 lyžice – aby to bolo pekné hnedé)
  4. Upiecť na cca 150-170 stupňoch.
  5. Po odstátí plnku vyšľahať. Natrieť na korpus a na to dať vyšľahanú šľahačku.