Harlekýn od Mati
Autor receptu: jg
Harlekýn od Mati. Nič komplikované, len nezabudni tú plnku robiť s predstihom. :)
Postup
- Plnka:
175ml mlieka zohriať, NIE UVARIŤ so 125g masla a 100g čokolády na varenie.
Keď sa všetko rozpustí, treba to ručným ponorným mixérom alebo klasickým mixérom zmixovať nasledovne:
30 sec šľahať, 1 min pauza, 30 sec šľahať.
- Dať do chladničky. Plnka musí stáť min. 8 hodín. Najlepšie z večera do rána.
- Korpus:
Vyšlahať 5 bielkov, do tuhých bielkov
primiešať
5 polievkových lyžíc kryštálového cukru,
5 žĺtkov,
5 polievkových lyžíc polohrubej múky,
kakao (kakao podľa potreby, tak 2-3 lyžice – aby to bolo pekné hnedé)
- Upiecť na cca 150-170 stupňoch.
- Po odstátí plnku vyšľahať. Natrieť na korpus a na to dať vyšľahanú šľahačku.