Foto: mojack
... najlepšie chutia z domácich vajíčok.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, vajca, soli a mlieka vypracujeme polotuhé cesto.
-
2
Do vriacej osolenej vody cez cedník alebo strúhadlo s otvormi hádžeme noky (ako halušky).
-
3
Povaríme asi 8 min. a scedíme.
-
4
Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba , opražíme do ružova.
-
5
Na panvicu si rozbijeme vajíčka, osolíme
-
6
a pridáme uvarené noky.
-
7
Spolu zamiešame a upražime pokiaľ vajíčka nezhustnú
-
8
a už len pridať ružovú upraženú slaninku , uhorku. Pre zmenu môže byť upražená cibuľa a cvikla.
Robievala som aj chlupaté knedlíky,do šervena opečené a zamiešané do smaženice, ale tie sme mali radi so surovou kyslou kapustou.Málokedy však ostali...