Foto: pusta
Toto rýchle,chutné a ľahké jedlo som sa naučila od mojej mamy. Je to pôstne jedlo a nepochybne jarné, ale chutí aj inokedy.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
3-4 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misy dáme múku, premiešame so soľou, vajcami a vodou, aby nám vzniklo redšie cesto, ktoré nevypracovávame, aby sa neťahalo. Cesto cez haluškáreň pretláčame cez haluškáreň do vriacej vody, ked halušky vyplávu na povrch, povaríme 3-4 minúty a scedíme. Dávam ich do jenskej misy, aby zostali teplé a premiešam s 2 PL oleja, aby sa nelepili.
- 2
Na oleji si na panvici usmažíme z vajec rozšľahaných so soľou redšiu praženicu, ktorú potrháme na menšie kusy a premiešame s uvarenými haluškami.
- 3
Podávame horúce, najlepšie chutí s jarným hlávkovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pusta, toto je jedlo, ktoré občas robievam ( mama ho varievala v rámci múčnych dní - pondelok, streda, piatok ). Lenže ja si halušky hodím na masť (olej) a donich vmiešam vajcia, nemám rada až moc stuhnuté. A skúšala som ich dávať aj na opraženú, vyškvarenú slaninku a je to lepšie.
opraženou slaninou - výborné