Halušky
Halušky s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Na toto jedlo som sa ako dieťa vždy tešila. Myslím, že je to vhodný tip
na obed či večeru. Takéto pripravovali naše staré mamy.
5 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, postrúhame na strúhadle, pridáme soľ a toľko múky, aby po premiešaní vzniklo polotuhé cesto.
- Haluškové cesto by nemalo byť riedke.
- Vodu v dostatočne veľkom hrnci osolíme, pridáme konce zemiakov, ktoré sa už nedali postrúhať, povaríme. Následne do vriacej vody hádžeme cez haluškár cesto. Halušky scedíme a necháme odkvapkať.
- Halušky dáme do misy, rozmrvíme na ne tvaroh. Maslo rozpustíme pridáme pokrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita.
- Halušky osolíme podľa svojej chuti, pridáme pripravené maslo, premiešame. Podávame posypané nasekanou čerstvou pažítkou (nemusí byť). Dobrú chuť.