Haşlama/Hašlama fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 15. januára 2018 20:10
Ďalšie recepty »
Haşlama/Hašlama (fotorecept)Foto: cesminaz

Jednoduché a výborné jedlo :-) Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.

Suroviny

10 plátkov
5 - 6 ks
1 ks
1,5 KL
1,5 KL
podľa potreby
podľa potreby
Na dochutenie:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Potrebujeme 10 ks/plátkov (hrubších) jahňacieho krku. Ďalej 5 - 6 stredne veľkých zemiakov a 1 veľkú cibuľu. Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovicu. Cibuľu očistíme a len trocha zakrojíme. Ďalej mleté biele korenie a korenie štyroch farieb drvené. Do hrnca dáme mäso, zemiaky, cibuľu, soľ, korenie a zalejeme to celé vodou. Stačí zaliať 1 - 2 prsty nad obsahom, veľa vody netreba, to nie je polievka. Takto varíme až do mäkka. Ja to varím už podľa zvyku v kuchte 40 minút, mäsko je mäkkučké a jemné.

    Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Podľa chuti si svoju porciu ochutíme trochou citróna, alebo cesnakom. Mňe chutí najviac len s pár kvapkami citróna, dobré horúce :-)

    Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Haşlama je veľmi chutné jedlo, niečo na spôsob gulášu. Podľa chuti si môžeme dať nielen cesnak či citrón, ale veľmi obľúbená k tomu je aj cibuľa :-) Biele korenie a korenie štyroch farieb dá jedlu nielen dobrú chuť, ale je aj mierne štipľavé. Podáva sa k tomu najčastejšie chlieb. Dobrú chuť :-)

    Haşlama/Hašlama (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist