Jahňacie mäso

Haşlama/Hašlama (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Jednoduché a výborné jedlo :-) Jedno z mojich najobľúbenejších jedál.

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme 10 ks/plátkov (hrubších) jahňacieho krku. Ďalej 5 - 6 stredne veľkých zemiakov a 1 veľkú cibuľu. Zemiaky očistíme a prekrojíme na polovicu. Cibuľu očistíme a len trocha zakrojíme. Ďalej mleté biele korenie a korenie štyroch farieb drvené. Do hrnca dáme mäso, zemiaky, cibuľu, soľ, korenie a zalejeme to celé vodou. Stačí zaliať 1 - 2 prsty nad obsahom, veľa vody netreba, to nie je polievka. Takto varíme až do mäkka. Ja to varím už podľa zvyku v kuchte 40 minút, mäsko je mäkkučké a jemné.
  2. Podľa chuti si svoju porciu ochutíme trochou citróna, alebo cesnakom. Mňe chutí najviac len s pár kvapkami citróna, dobré horúce :-)
  3. Haşlama je veľmi chutné jedlo, niečo na spôsob gulášu. Podľa chuti si môžeme dať nielen cesnak či citrón, ale veľmi obľúbená k tomu je aj cibuľa :-) Biele korenie a korenie štyroch farieb dá jedlu nielen dobrú chuť, ale je aj mierne štipľavé. Podáva sa k tomu najčastejšie chlieb. Dobrú chuť :-)