Foto: cordis
Jeden z najlepších dezertov aké som jedla :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
100 g |
|
300 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
300 g |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
z pOl citróna |
|
Na plnku: | |
175 g |
|
225 g |
|
Na karamelovú polevu: | |
160 g |
|
200 ml |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Postrúhame jablká na hrubo a pridáme k nim citrónovú šťavu aby nezhnedli. Necháme na chvíľu bokom.
- 2
Preosejeme múku, kyp. prášok, škoricu a cukor. Z jabĺk vymačkáme prebytočnú šťavu a primiešame múčnu zmes. Na koniec pridáme vyšlahané vajcia s mliekom a maslom. Vylejeme do vymastenej tortovej formy a dáme piecť.
- 3
Po upečení necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme plnku. Vyšlaháme maslo s cukrom. Cesto rozdrobíme a premiešame s plnkou. Tvarujeme vaščie guličky. Mne vyšlo 16 kúskov. A dáme do chladničky stuhnúť.
- 4
Pripravíme si karamel. Roztopíme si cukor a keď začne hnednúť prilejeme zohriatú šľahačku a vanilkovú esenciu. Guličky namáčame do karamelu a dáme do chladničky stuhnúť.
- 5
Robila som ich večer a na druhý deň boli úplne geniálne :) Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aka muka tam ide?