Guláš fotorecept

elysa - fotkaelysa, 19. júna 2013
Guláš (fotorecept)
Foto: elysa

Po včerajšom diétnom obede- podľa mojich synov- tvarohových palacinkách a zeleninovej polievke, sa moji drahí večer ozvali, že zajtra prosíme Ťa niečo uvar- teda Zobraziť celý popisPo včerajšom diétnom obede- podľa mojich synov- tvarohových palacinkách a zeleninovej polievke, sa moji drahí večer ozvali, že zajtra prosíme Ťa niečo uvar- teda guláš...

6-8
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
120 g
0,5 dcl
0,5 kg
200 g
1 ks
3 ks
3 dcl
1 kg
1,5 PL
1 ČL
1 ČL
4 - 5 strúčikov
 (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Slaninu nakrájame na kocky, dáme topiť do hrnca.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Necháme roztopiť, prilejeme olej, pridáme cibuľu pokrájanú na väčšie kocky. Dusíme do sklovita.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Udusenú cibuľu stiahneme z plameňa, pridáme sladkú aj štipľavú papriku, mleté čierne korenie, soľ.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dobre rozmiešame, chvíľu opražíme na stiahnutom plameni.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme lečo, čerstvú papriku pokrájanú na pásiky, račiny zbavené šupky- pokrájané na kocky.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Necháme prevrieť a pridáme mäso pokrájané na kocky.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na silnejšom plameni necháme mäso, aby sa zavrelo, často miešame, trvá to asi 10 minút. Guláš prikryjeme a dusíme na slabšom plameni.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podlievať ešte nie je treba, mäso aj zelenina majú svojej šťavy zatiaľ dosť. Na podlievanie som si nachystala vývar z kostí.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po hodine je mäso takmer polomäkké, vývar som stále nepoužila. Nožom som popučila a prekrojila cesnak na menšie kúsky, pridala do gulášu.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, tu som už priliala vývar. Dala som všetok- bolo ho 6 dcl, to bola jediná priliata tekutina. Pridala som aj 1 PL domáceho pikantu.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tu už prikrytý guláš dusíme do mäkka. Na konci ešte podľa chuti dochutíme- soľou, korením, majoránkou. Môj bol pikantný tak akurát- lečo aj pikant štípu.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Podávame s čerstvým chlebom. U nás doma máme radi guláš hustý od mäsa, zeleniny a kociek zemiakov, keď podlievame, tak len na úroveň surovín v hrnci, inak by to už bola gulášová polievka.

    Guláš (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

angast
chutný a výborný. Takýto mám rád. Super!!§
concord
Načo je tam lečo, keď tam dáva čerstvú papriku a paradajky?
elysa
ďakujem Vám...:) @concord -lečo preto, lebo ho máme fajné pikantné a čerstvej zeleniny nikdy nie je dosť...pomer zeleniny a mäsa bol akurát...:)
1x muneca
afataga
fajny gulasik si naklohnila, ja davam na zahustenie postruhany zemiak, ale sa ti divim, ze sa ti to chcelo v takom teple :-)
elysa
@afataga do konca mesiaca som doma-PN, slnko mám v kuchyni až poobede, ale keď nastúpim do práce, budú len na melónoch a uhorkách:-), tak aby vedeli, že mama zvykne aj navariť, vieš nech je na čo spomínať...:-))
mariamka
normalny gulas, presne taky, aky ma byt, takto robim aj ja, a mame ho radi a to mam doma troch gulas-fajnsmekrov :) len miesto leca davam poprazit pretlak, mozno este trosu hub a jednu mrkvu :) a inak vsetko tak ako je v tomto peknom recepte, musel vonat paradne.. tusim som od silvestra nevarila, ozaj ja par zemiakov na zaver prebehnem cez vidlicku, vecsinou to na zahustenie staci ..
mariamka
normalny = vyborny :)) len aby bolo jasne a nedoslo k nedorozumeniu :) lebo boli tu vselijake experimenty :))
marianne
vyzera velmi dobre:-) az na tu slaninku,ktoru nedavam vobec, robime skoro rovnako.V lete davam cerstve paradajky a papriky a v zime leco,co som si v lete zavarila....zahustujem,ak je treba struhanym zemiakom...moj muz robi trosku pikantnejsi aj chilli tam da...
rio77
Toto je cista pakaren. Vsak najskor vypit treba. Potom zakusnut chlebikom. A zemiaciky nikdy nesupat!!! Stracaju vitaminy. A najskor voda potom cibulu prazime na vode aspon tak nas na Zdychave ucili. Neviem. Ako recept dobry ale trosku piva urcite minimalne liter a pol. Pojdeme cez vikend tento vas postup uvidime co to da. Prepacte ze som sa vytocil. Pekny den.
1x rio77