Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/

Autor receptu: pusta

Recept na tento guláš som videla na viacerých variacich weboch, dokonca ho vysielali v januári 2012 aj v Slovenskom rozhlase. Pripravuje sa z bravčového pliecka a varí sa v prikrytej nádobe v trúbe, avšak bez akéhokoľvek miešania a nepripáli sa. Varím ho rada, ked mám veľa inej práce a nemám čas práve na extra vyváranie, priprava surovín je rýchla a guláš sa vlastne varí sám. Môžem zodpovedne povedať, že je to veľmi dobrý guláš.

5 -6
porcií
15 minút
príprava
150 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistila som si cibuľu a cesnak.
  2. Mäsko som pokrájala na kocky.
  3. Pripravila som koreniny. Ja som bujon nedávala, mala som hotový vývar a preto som nepridávala ani soľ, lebo vývar je slaný dosť. Ak použijete hovädzí bujon v kocke s 2-mi litrami vody, odporúčam ochutnať a až potom dosoliť.
  4. Pokrájanú cibuľu som dala do jenskej misy, ale môžete použiť akúkoľvek nádobu, ktorá môže ísť do rúry.
  5. K cibuli som pridala pokrájané mäso, gulášové korenie, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, posekanú feferonku,...
  6. ...prelisovaný cesnak,...
  7. ...solamyl,...
  8. ...celé som zaliala vývarom a dobre premiešala. Kto dá bujon, rozmrví ho a zaleje 2 litrami studenej vody a dobre premieša.
  9. Jenskú misu som prikryla jej vrchnou časťou, kto nemá vrch, prikryje alobalom.
  10. Pripravený guláš som vložila do trúby vyhriatej na 250 stupňov, kde sa varil 1 a 1/2 hodiny . Počas tejto doby sa neodokrýva, nemieša a ani nepodlieva. Nepridáva sa ani olej, mäsko pustí dostatok tuku.
  11. Hotový guláš som podávala s domácou knedľou, vhodná je aj ryža, varené zemiaky, cestoviny alebo výborný je len tak s čerstvo upečeným chlebom.
  12. Pohľad z blízka. Dobrú chuť prajem.