Guláš bez miešania z trúby /fotorecept/
Autor receptu: pusta
Recept na tento guláš som videla na viacerých variacich weboch, dokonca ho vysielali
v januári 2012 aj v Slovenskom rozhlase. Pripravuje sa z bravčového pliecka a varí sa
v prikrytej nádobe v trúbe, avšak bez akéhokoľvek miešania a nepripáli sa. Varím ho
rada, ked mám veľa inej práce a nemám čas práve na extra vyváranie, priprava
surovín je rýchla a guláš sa vlastne varí sám. Môžem zodpovedne povedať, že je to
veľmi dobrý guláš.
5 -6 porcií |
15 minút príprava |
150 minút na 250 °C |
Postup
- Očistila som si cibuľu a cesnak.
- Mäsko som pokrájala na kocky.
- Pripravila som koreniny. Ja som bujon nedávala, mala som hotový vývar a preto som nepridávala ani soľ, lebo vývar je slaný dosť. Ak použijete hovädzí bujon v kocke s 2-mi litrami vody, odporúčam ochutnať a až potom dosoliť.
- Pokrájanú cibuľu som dala do jenskej misy, ale môžete použiť akúkoľvek nádobu, ktorá môže ísť do rúry.
- K cibuli som pridala pokrájané mäso, gulášové korenie, čerstvo mleté čierne korenie, sladkú mletú červenú papriku, posekanú feferonku,...
- ...prelisovaný cesnak,...
- ...solamyl,...
- ...celé som zaliala vývarom a dobre premiešala. Kto dá bujon, rozmrví ho a zaleje 2 litrami studenej vody a dobre premieša.
- Jenskú misu som prikryla jej vrchnou časťou, kto nemá vrch, prikryje alobalom.
- Pripravený guláš som vložila do trúby vyhriatej na 250 stupňov, kde sa varil 1 a 1/2 hodiny . Počas tejto doby sa neodokrýva, nemieša a ani nepodlieva. Nepridáva sa ani olej, mäsko pustí dostatok tuku.
- Hotový guláš som podávala s domácou knedľou, vhodná je aj ryža, varené zemiaky, cestoviny alebo výborný je len tak s čerstvo upečeným chlebom.
- Pohľad z blízka. Dobrú chuť prajem.