Fajné mäsko

mataliptak - fotkamataliptak, 15. mája 2011

Tento recept mám velmi rada , lebo nie je pracný . Proste všetko sa dá spolu , šupne do rúry a nestaráš sa . Zobraziť celý popisTento recept mám velmi rada , lebo nie je pracný . Proste všetko sa dá spolu , šupne do rúry a nestaráš sa . A je to velmi chutné a lahodné mäsko , oplatí sa vyskúšať :-)

4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
na 250 °C

Suroviny

1 kg
3 ks velká
5 strúčiky
2 lyžičky
3 lyžičky
3 lyžičky
2 ks
0.75 l
1/2 lyžičky
1/2 lyžičky




Postup

  1. 1

    Mäsko si nakrájame na kocky asi 2,5 - 3 cm .

    Fajné mäsko  - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu a cesnak si očistíme a tiež si nakrájame na kocky , cesnak možeme pretlačiť .Mäso si dáme do väčšej zapekacej misy . Všetky suroviny dáme k mäsku , čiže cibula, cesnak , korenie čierne , sol , guláč.korenie, červenú papriku , solamyl a premiešame to .

    Fajné mäsko  - obrázok 2
  3. 3

    V 0,75 litra vody si rozpustíme 2 masoxi a nalejeme k masku a zase premiešame .

    Fajné mäsko  - obrázok 3
  4. 4

    Takto pripravené to dobre zakryjeme alobalom a dáme vyhriatej rúry piecť na 250stupnov a asi tak 1 a pol hodiny , ja nechávam aj trochu dlhšie.

    Fajné mäsko  - obrázok 4
  5. 5

    Po asi hodine a pol pečení sa može vybrať a pomaly otvárať lebo je tam horúca para :-) a tá vona pri pečení je neskutočná :-)) Podávať sa može s čím kolvek knedla, zemiaky , ja som to dávala dnes s ryžou a hranolkami , tak to milujú moje deti :-) tak dobrú chuť ...

Diskusia k receptu

vierik
Výborné...presne takýto obedík sme mali dnes,až na to že ja som si mäsko najprv osmahla.Ešte aj hranolky s ryžou,len šalátik bol v miske :-)
nazarboncuk
super.neznášam dlhé vystávanie pred šporákom :) ak použijem hovadzie mäso tak to asi dlhšie trvá?
mataliptak
ano s hovädzím to bude dlhšie trvať ale aj trošku viac vody daj a o jeden masox viac aj ja tak robím , ale aj tak je to vynikajúce :-)
cica2
takéto jednoduché a výborné dobroty zbožňujem! Niekedy spravím aj podľa teba:)
lyali
Super. Taký gulášik v rúre - láka ma pridať priamo k mäsku aj zemiaky :-) A veru aj s hovädzieho si to viem predstaviť. KK :-)
slavka11
zaujimavy recept ale tie mnozstva "l" to je predsa oznacenie pre liter a to asi nie je spravne ci?
mataliptak
no to nieje liter ale jedna malá lyžička :-) asi som to zle napísala :-)
evanaaa
Aj mne sa recept páči, aj to spravím neskôr, s tarhoňou. A to, že tam bolo "l", by vadiť nemalo, veď si každý domyslí, že to nie je liter ale lyžička ( veď tam nedám predsa 3 litre červ. papriky!).
orchidea
Naozaj jednoduché a rýchle, treba vyskúšať, ukladám si recept.
remcula
Trošku mi to připomíná "prezidentský guláš", je vynikající. Je to dobrý nápad na oběd a určitě by se na to hodil i pomalý hrnec.
janger
Tak tu vonu si teda viem predstavit! Pekny recept :-).
ajuska155
Tak dnes som sa nechala inšpirovať , a mojim chlapom veru chutilo , a kým sa mäso pieklo stihla som poupratovať byt , skvelý recept akurát ja som podievala aj pivom :-D
3sandra3
fíííha.... naozaj to nie je pracné... a musí to byť dobré
mataliptak
určite sa ti vydarí , držím palce a aby vám chutilo , potom napíš aké bolo :-)
jurajko06
je to fakt dobri recept , aj keď jednoduchy ale neskutočne chutny . ja mam problem si nedať ešte poobede jednu porciu
mataliptak
:-D tak si kludne daj ...som velmi rada , že ti tak chutí .. aj u nás je oblúbený receptík ....:-D
hombrero
Dnes som to navaril skoro presne podla receptu a podaval som to s domacou knedlou...vynikajuce jedlo, zdlhava ale bepracna priprava, zaujimalo by ma ci by sa to nedalo urobit v tlakovom hrnci a tym urychlit varenie......
mataliptak
@hombrero neviem či sa to dá v tlakovom hrnci , ešte som to neskúšala , ja to stále robím takto ale skús podla mna sa tým nemože nič pokaziť .... :-) ale som rada , že ti to chutilo ....
ludmilam
No hneď to budem mať hotové, už je to v rúre :) Vyzerá to veľmi dobre, určite aj bude chutiť. Uložila som si väčšinu vašich receptov, aspoň nemusím rozmýšľať čo variť mojim maškrtníkom :) Ďakujem za nápady a teším sa na budúce.
ludmilam
Už je to aj zjedené. Bolo to vynikajúce. Aj deťom sa páčilo aj mužovi. Nabudúce vyskúšam ďalší recept od Vás.
mataliptak
@ludmilam to som velmi rada , že vám chutilo :-) dúfam ,že aj dalšie moje recepty budú mať u vás taký úspech :-) pekný večer prajem ...
modrykamen
Takýto typ guľášov je naozaj lepší z rúry alebo kotlíka. V kuchte je to rychlešie. ale nie tak chutné. Parádny recept.
rado2026
Prekvapilo ma to. Priznám sa, že keď nemiešam a nevidím, ako sa to tvorí, som nervózny... No po odkrytí alobalu mňam.
laurisia
Musím povedať, že som mala obavy z tej vysokej teploty a tak dlhej doby pečenia ... je to výborné! A pritom neskutočne jednoduché. Mäso sa priam rozplýva na jazyku a všetky tie chute neostali len v zafte, ale prenikli aj do mäsa. Od dnes to bude určite pravidelne zaradené v rodinnom jedálničku. Ďakujem za recept :-)
evica1978
ja som si mäsko dala aspoň na 2 dni do pácu. možno sa s tím skráti čas pečenia :)
plavka122
tak dámy môžem povedať že tento recept je špica,rýchly fajnový no proste mňamka
smejkad
my sme ho mali dva tyzdne nazad, vyborne, ale pre nas privela, tak som na treti den pridala nejaku farebnu zeleninku, znovu prepiekla s trochou vody a opat paradne jedivo :-)
endzi
prave ho idem varit,my varime taketo jedla na dva dni lebo na druhy den je to este lepsie tak dufam ze ostane aj na zajtra :)
daguska
Vyzera vyborne,chystam sa nan,len neviem,ten solamyl,nepripali sa k pekacu?
daguska
Dobre teda,dakujem a vyskusam.Dnes mame plnenu papriku,tak asi v sobotu.Aj by som ti foto poslala,ale akosi sa nekamaratim so"zazrakmi techniky"
juro111
Vyzerá to chutne a hlavne jednoducho, čo by som mohol zvládnuť. Ale keď to chcem variť z polovičnej dávky (sám by som to jedol aj tri dni a to sa nedá), nepripáli sa mi to za takú dlhú dobu? Suroviny dám na polovicu, ale s časom neviem čo spraviť :)
daguska
Vyskusane,vydarene velmi chutne,muz spokojny,napapany...no co viac si priat? Naozaj velmi dobre.
borek
Dnes vyzkouším, ale z poloviční dávky, už jsem natěšená....:-)
hana1
dakujem za inšpiráciu dnes po nočnej výborný nápad a bude obed už sa ide na to
babucka
Uz sa slinky zbiehaju,len este chvilku kym sa dopecie a huraaaaaaa
gubics
Pokial ste pekáč poriadne utesnili s tým alobalom, tak by sa to nemalo pripáliť, lebo vlhkosť od pridanej tekutiny zadrží tem alobal. Ja tento spôsob prípravy jedál veľmi často používam, niekedy pridám aj viac vody alebo vývaru, tá šťáva sa môže zahustiť na omáčku, ale ani nemusí.Príloha k mäsu to vcucne do seba a bude to šťavnatejšie.
mimina
Dnes som spravila, ďakujem, len mi akosi zostalo viac šťavy, asi som mal a dať menej, ale inak bolo to fajn, odporúčam. Mám v KK.
radost
čo teraz..??nič..netráp sa..:-)
bude redšie..ale zjete..a čo tak neskoro varíš..??
mataliptak
@kurtovka1 to nevadi ak si zabudla na solamyl ... daj do pohara trosku studenej vody a pridaj solamyl , zamiesaj a prilej k masku ... krasne ti tozhusti a je to ;-) ;-)
spadlazoblakov
čo máte s tými skratkami - masko, receptík, obedík, šalátik... A inak mi príde, že je to plýtvanie energiou (rúra pustená na hodinu a pol), to si radšej klasicky opražím cibuľu, na to hodím maso, pridám ostatné a za polhodiny možem servírovať :-)
mataliptak
@ spadlazoblakov @ ked uz tak to nie je skratka ale zdrobnenina (mäsko) :-D ale inak v pohode berem tvoj nazor , ale ja rada plytvam energiou ,ked mozem pri tom robit plno inych veci a o varenie sa nestaram , robi sa to samo :-P ;-)
mataliptak
@ spadlazoblakov @ ked uz tak to nie je skratka ale zdrobnenina (mäsko) :-D ale inak v pohode berem tvoj nazor , ale ja rada plytvam energiou ,ked mozem pri tom robit plno inych veci a o varenie sa nestaram , robi sa to samo :-P ;-)
2201danka
uz mam vsetko nachystane len nemam solamyl doma da sa pouzit muka miesto toho?
jerica
@2201danka , ked si ešte nedala nič, pridaj radšej zemiak (množstvo ako uznáš za vhodné, jeden dva pokrájané na malé kocky) lepšie ako múku , zemiak k pripravenému mäskuje je tiež dobrý zahusťovač :-)
tiginko
súhlasím s @jerica , ja zemiaky strúham. Pri tak dlhom dusení stačí na hrubom strúhadle
tminich22
Dnes som robil bolo to perfektne akurat druhy krat by som dal menej vody .. Ale bolo to uzasne :)
honasa
Tento recept znám pod názvem "guláš bez míchání" a opravdu to chutná jako guláš.
luss44
výborný rcp a tá vôňa pri pečení :) pridala som trošku feferón.pasty a na konci som chvíľu dopiekla odokryté. Rozmarínové pečené zemiaky ako príloha, no varila som že aj na zajtra, ale pochybujem... :)
sendy194
myslela som si,že keď varím 45 rokov tak ma nič neprekvapí....ale ten recept áno a som zaňho veľmi vďačná...ďakujem
katkada
Zdravim, priznam sa, ze mam 22 rokov a este som nemala tu cest nieco poriadne uvarit, vyskusala som tento recept, bola to moja premiera, ale aj napriek skvelemu postupu tohto jednoducheho receptu som to zvladla na vybornu! Bolo to vynikajuce, a velmi ma potesilo, ked ma za moje varenie tohto receptu pochvalili moji najblizsi, je to neopisatelny pocit. Budem skusat dalej, dufam, ze sa teda raz naucim varit aj bez pomoci receptov a super postupov! Dakujem za tento recept, doporucujem kazdemu :-)
zuzanar
Chcem vyskusat, no mam obavu z 250 stupnov a hodina a pol pecenia.
Mam horucovzdusnu ruru. Vyskusal to niekto pri tejto teplote a case a nezhorelo to ? Lakavy recept :-) , dakujem za rady.
luss44
@zuzanar , mne stačilo 200°C a asi po hodine som premiešala a dopiekla ešte odokryté, ale každá rúra inak pečie, moja dosť silno. Robila som to už viackrát a vždy v jenskej mise s vrchnákom. A masox som dala len jeden, pre mňa je dosť slaný.
zuzana870
Potrebujem radu robila som tento recept je fajn,ale asi som to pokašlala dala som tam aj trochu štipľavej papriky a to som nemala robiť :( vie mi niekto poradiť čo mám s tím spraviť ak to štípe?Ďakujem za odpoveď.
leaela
@Zuzana870 (6.2.2016 21:12) no dievka.....neviem ti to takto z hlavy povedat.... :-))),ale na znizenie palivosti v ustach su dobre mliecne vyrobky-mlieko,kys.mlieko,kys.smotana,jogurt.neutralizuje to kapsaicin.hadam z toho skus spravit nieco "na kyslo",resp."na smotane".....vela stastia prajem,a nabuduce si davaj pozor.... ;-)

monty469
Toto vyzerá veľmi chutne.Pliecko mám a recept do k.k ukladám.Čoskoro ho aj vyskúšam.Dávam 5*
knajka1
Vynikajúce mäsko a bez práce a stresu. Už bude zaradené medzi stálice. Mňam.