Grilovaný losos

Grilovaný losos na baklažánovo-mätovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Príprava pyré: Baklažán nakrájame na štvrtiny. Nasolíme ho a necháme pol hodiny odstáť. Potom ho vložíme do rúry predhriatej na 190 °C na 25 minút. Po upečení baklažán zbavíme šupky, rozmixujeme ho dohladka a pridáme lístky mäty, 20 g prepsuteného masla, smotanu, korenie a soľ.
  2. Na panvicu dáme prepustené alebo obyčajné maslo, necháme ho rozohriať. Pridáme tymian a pretlačený cesnak. Potom aj kúsky lososa. Opekáme ho z každej strany asi tri minúty a odstavíme. Na dochutenie môžeme pridať filety pomaranča, citróna a grepu.