Grilovaný hamburger

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br /> Pripravte si šťavnaté hamburgery s Ajvarom jemným Podravka a volským okom v chrumkavom pečive a vychutnávajte si skvelé jedlo.

4
porcie
35 minút
príprava

Postup

  1. Mäso zmiešame s najemno nakrájanou cibuľou, korením grill classic, soľou a korením, zľahka premiešame a necháme postáť asi 30 minút. Zo zmesi potom vytvarujeme 4 hrubšie placky (asi tak isto hrubé, ako je pečivo).
  2. Pečivo prerežeme na polovicu a opečieme ho z vnútornej strany na suchej panvici. Panvicu utrieme papierovým obrúskom a položíme na ňu na plátky nakrájanú slaninu a opražíme ju dozlatista.
  3. Gril potrieme olivovým olejom, poriadne ho zahrejeme a položíme naň mäso, ktoré poriadne ugrilujeme z oboch strán.
  4. Na panvicu pridáme olej a vajcia a opečieme ich
  5. Spodnú časť pečiva potrieme majonézou alebo Ajvarom jemným. Potom položíme opečenú slaninu, mäso, plátok syra a nakoniec vajce. Prikryjeme vrchným kusom pečiva a ihneď podávame.