Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom
Čítal som veľa receptov ohľadom prípravy kuriatka, skúsil som niečo nové, nový spôsob, nová chuť. Tak som Vám to dnes zdokumentoval. Výsledok naozaj stojí za to a budem rád keď sa necháte inšpirovať.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 ks celé |
|
500 ml |
|
|
|
|
|
|
|
1 kg |
|
250 g |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Určite ste už čítali o tomto spôsobe prípravy pečeného kuriatka, výsledok je že kuriatko je doslova ako grilované. Čo budeme vlastne potrebovať ...
-
2
Kurča poriadne umyjeme, nasolíme, pridáme Solčanku, rascu a mleté čierne korenie (ja papriku osobne nedávam a mám pocit že horkne ) kto chce môže pridať aj červenú mletú papriku.
-
3
Fľašu piva zbavíme etikety, poriadne ju umyjeme, cez hrdlo prepcháme kurča a fľašku otvoríme.
-
4
Kurča položíme na pekáč (ja som pridal ešte dve stehna) polejeme čiernym pivom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňoch.
-
5
V rúre sa nám kurča podlieva samo, ak chcete aby sa podlievalo viac, dajte do piva štipku soli.
-
6
Kurča pečieme hodinu, hodinu a pol a každých 20 minút ho potrieme medom, ktorý máme zmiešaný s čiernym pivom.
- 7
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame, vložíme na plech, pridáme soľ, cibuľu, rascu a pečieme cca pol hodinu s kuriatkom v rúre.
- 8
Po hodine bolo kuriatko doslova hotové a vôňa v kuchyni bola neopísateľná.
- 9
Nech sa páči môžme servírovať :-)
- 10
Prajem Vám dobrú chuť.
- 7
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu