Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom

shukvacik - fotkashukvacik, 11. októbra 2016
Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom
Foto: shukvacik

Čítal som veľa receptov ohľadom prípravy kuriatka, skúsil som niečo nové, nový spôsob, nová chuť. Tak som Vám to dnes zdokumentoval. Výsledok naozaj stojí za to a budem rád keď sa necháte inšpirovať.

4-6
porcie
10 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks celé
500 ml
1 kg
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Určite ste už čítali o tomto spôsobe prípravy pečeného kuriatka, výsledok je že kuriatko je doslova ako grilované. Čo budeme vlastne potrebovať ...

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 1
  2. 2

    Kurča poriadne umyjeme, nasolíme, pridáme Solčanku, rascu a mleté čierne korenie (ja papriku osobne nedávam a mám pocit že horkne ) kto chce môže pridať aj červenú mletú papriku.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 2
  3. 3

    Fľašu piva zbavíme etikety, poriadne ju umyjeme, cez hrdlo prepcháme kurča a fľašku otvoríme.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 3
  4. 4

    Kurča položíme na pekáč (ja som pridal ešte dve stehna) polejeme čiernym pivom a vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňoch.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 4
  5. 5

    V rúre sa nám kurča podlieva samo, ak chcete aby sa podlievalo viac, dajte do piva štipku soli.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 5
  6. 6

    Kurča pečieme hodinu, hodinu a pol a každých 20 minút ho potrieme medom, ktorý máme zmiešaný s čiernym pivom.

  7. 7

    Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame, vložíme na plech, pridáme soľ, cibuľu, rascu a pečieme cca pol hodinu s kuriatkom v rúre.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 7
  8. 8

    Po hodine bolo kuriatko doslova hotové a vôňa v kuchyni bola neopísateľná.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 8
  9. 9

    Nech sa páči môžme servírovať :-)

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 9
  10. 10

    Prajem Vám dobrú chuť.

    Grilované kurča na pivovej fľaške podliate čiernym pivom a potreté medom  - obrázok 10

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Klobúk dolu, krásne kuriatko, super nápad a úžasný recept, dala by som ti desať hviezdičiek no môžem len päť, a ten čo dá menej v tomto recepte tak len závidí že on také neuvari . Verím že varíš s láskou a vášňou . KK a 5*
Občas robievam kura na fľaši. Na plech dám zemiaky a pečiem spolu. Je to skvelé jedlo. Mäso nie je suché a je lahodné. Ako píšeš, podlieva sa samé.
O tomto spôsobe pečenia kurčaťa som už počula, no nikdy som to nevyskúšala. Ale toto Tvoje tak krásne vyzerá , že ma to láka a v najbližšej dobe to vyskúšam . Super .
Už dávno som nevidela tak perfektne upečené kura, určite ma recept inšpiroval, s tými zemiakmi robievam, ale kura "nastoknuté" na plnú pivovú fľašu, som veru nevidela. ej to sa bude hviezdičkovať ***** :-) muselo to byť s tou upečenou krásnou kožtičkou parádne papaníčko.
Upiecť kura na fľaši s pivom sa odhodlávam už roky. Akosi som sa toho obávala a hlavne som si myslela, že keď je kurča vystrčené. bude šťava bude prskať na všetky svetové strany a rúru budem čistiť pol dňa. Ale ako vždy, lepšie je raz vidieť, ako tri razy počuť. Tvoje obrázky ma dostali, pridávam hviezdičky, ukladám a čo najskôr vyskúšam.
Ja osobne nemam pivo rada a ani nic varene s pivom mi nechuti .Ale tento sposob pecenia na flasi sa mi uz dlhsie paci . Vzdy ked som citala takyto recept tak som uvazovala , ci by sa do flase nedalo dat nieco ine ? @45678 mi v podstate dal odpoved . Uvazovala som okrem vody aj o vine alebo cerstvej stave z ovocia ...no nic , musim vyskusat :-)
Poznám tento recept, mám s ním skúsenosti. Naozaj je kura veľmi dobré a mäkké. Ale s tým pivom to až taká pravda nie je. Po upečení z neho ubudlo len máličko. Nemôže z neho veľa ubudnúť, lebo pivo nie je až po otvor fľaše. A dosť obtiažne je dostať to do rúry. Niekomu sa to ani vôbec nezmestí a dať to až na dno sa nesmie. Skôr tá fľaša slúži len ako podstavec. A to je potom lepšie použiť stojan na to určený.
@maxinka kludne poloz plech na spodok rury,ja tiez davam tak:-)
Dokonca som tak piekla aj " vodnansku kacicu" teda 2ks naraz,aj kurcata 2ks ak je viac hladosov, bolo to tiez dobre,vsetok tuk stiekol do plechu nic ine som nedavala,myslim zemiaky.
Dam svoju vychytavku,ked podavam kurca vecer,dolejem odparenu vodu vodkou,malo oblejem vrch aj kurca,a podpalim,je to efektne a sviatocne.
Prepac @shukvacik , ze to pisem pod Tvoj recept:-).
Uz sme to s dcérou robili, kto ma malú trúbu, nech neskúša. Ta naša bola akurat, plech bol na mriežke. A z piva nam vybublala len tretina. Ináč je moc lahodne no nejchutnejsie je, ked sa potiera maslom.
kura bolo dobré len som ho nemala tak pekne do tmava upečené, možno to bude tým .že mi pivo vytieklo len trochu ani štipka soli nepomohla,nevadí hlavne že bolo dobré a svokra spokojná

Pridaj komentár k receptu: