Grilované koláčiky s pažítkovým krémom fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
Cesto: | |
2 a 1/4 hrnčeka |
|
2 KL |
|
1 PL |
|
1 - 2 KL |
|
3 PL |
|
1 hrnček |
|
Pažitkový krém: | |
30 g |
|
3 PL |
|
3 - 5 PL |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 strúčik |
|
Iné: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zo surovín na cesto som v pekárničke vymiesila a nechala vykysnúť cesto. Toto cesto som použila aj v recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/pizza-gulky-fotorecept/17251-recept.html. V komentároch niektoré varecháčky písali, že cesto bolo príliš riedke. Ja ho používam stále a som spokojná. Radšej však hneď napíšem, že použiť môžete aj iné obľúbené,overené pizzové cesto.
-
2
Cesto rozdelíme na 25 - 30 ks.
-
3
Guľky z cesta poukladáme na platňu kontaktného grilu (na začiatku som ju potrela olivovým olejom) a zatlačíme druhou platňou. V mojom grile sa piekli 8 - 10 minút. Upečené koláčiky potrieme olivovým olejom, v ktorom je rozmiešaný pretlačený cesnak.
-
4
Pripravíme si suroviny na pažitkový krém.
-
5
Do mixéra dáme nasekanú pažitku, tekvicové semienka, olej, cesnak, soľ a čierne korenie. Rozmixujeme.
-
6
Pridáme jogurt
-
7
a krém dochutíme lahôdkovým droždím a limetkovou šťavou.
-
8
Na záver si pripravíme paradajky, špargľu alebo inú zeleninu podľa chuti.
-
9
Koláčiky ozdobíme pažitkovým krémom a zeleninou.
-
10
Ja som skúsila rôzne veľkosti koláčikov. Čím menšie, tým lepšie - chrumkavejšie.
Diskusia k receptu